變壓獸 220v 12v in /out ,不會分

220v  in
是白色一對,還是紅色一對?

okay , 紅入白出

藍光邊LCD

紅色係220V輸入

搞清楚三條黄線,有二條同一点。
红色唔似係入220V。 黃色(二條不同点)似D。220v 直入火牛初级。

搞清楚三條黄線,有二條同一点。
红色唔似係入220V。 黃色(二條不同点)似D。220v 直入火牛初级。 ...
chanman60 發表於 2017-4-1 07:28

紅係 AC 輸入, 一入就係 bridge.
但係應該唔係 220V, 如果係的話, 哩隻牛就太恐怖了.

樓主, 係咪有另一隻 step down 牛?

紅線係220V入,我都有呢類牛,正式應該叫石英燈專用牛,行switching,輸出係方波,而且輸出冇整流,LED射燈都用倒,因為支燈入面已經內置整流。

紅圈就係火牛直出石英燈:

回覆 5# wyhui5124

220V clearance distance 可以咁小 ?
潮濕時 input 不會短路嗎 ?

回覆  wyhui5124

220V clearance distance 可以咁小 ?
潮濕時 input 不會短路嗎 ?
hkshit 發表於 2017-4-1 16:35

呢D野答你唔倒,你唔係信嗰D"安全標誌"呀?

Touchwood講,屋企呢D牛十幾年未壞過

的確是無人會懂得分「變壓獸」, 因為無人見過

抱歉, 我是來亂的, 哈哈哈哈

賣呢隻野果間好似係香港公司, 叫做U-Lite.
第一張圖的Label 有公司名..
採購果果炒得啦

http://www.hktdc.com/sourcing/hk ... 2M&locale=zh_TW

=====
Anyway, 強國出品係咁上下.

的起心肝駁呢隻射燈牛睇吓個output係點樣

No load

20W load

20W load放大