新玩具 CM932 + Core i7

買左幾個禮拜既新玩具
今日先得閒post

第一次買CM, 我自己砌完有以下感想:

1.個樣係幾靚, 可惜有d野覺得唔知點解, 個箱咁高, 高到連我阿媽都問我呢個究竟係咪用黎裝電腦..... 係就係可以裝兩隻牛
不過得7條槽行唔到3-way SLI 就有d搞笑 , 裝多隻牛都冇用武之地

2.可能成個箱都係網孔, 完全唔覺d風扇會造到前入後出既氣流, 而且好食塵:funk:

3.跟機d風扇冇料到, 相比起我之前買俾我家姐Antec 900 II, d風扇好夠力, 仲有全fan speed control, 有dust filter, 又行到3-way, 仲要平一舊水

4.佢裝底板果塊panel 係有個窿, 但係我用i7 920, 搭Gigabyte Ex58-Extreme, Thermalright U120 Extreme 1366RT Cooler, 塊backplate 過唔到個窿, 都係要拆板   神奇

5.開多幾個窿o係入面塊panel就話係Cable Management

打算換晒d風扇佢

及請各位高手指點指點, 指出小弟可改進之處

去相!!

回覆 1# 的帖子

very tidy, if the case fan got more LED, must be cool~~

原帖由 happize 於 2009-8-26 15:35 發表
very tidy, if the case fan got more LED, must be cool~~

Thanks
今日放工去買六隻Red LED Fan裝, 又跌錢
遲下再post上黎

最緊要買UV Light, 隻Wing12 唔識發光好慘

我都諗緊入個922定932玩好

呢隻賣點係2把23CM+2把14CM...同900 II賣點唔同

樓主隻932買幾錢????
我都諗住買返隻,頂係唔係可以上1隻20/23cm上一隻12cm??

and第2個火牛位係邊到??水冷位??

原帖由 KASONBABY99 於 2009-8-26 15:42 發表
我都諗緊入個922定932玩好

其實我覺得922靚仔d喎
不過932可裝兩牛, or 1牛 1水冷排, 同走線位多d

原帖由 passby 於 2009-8-26 15:43 發表
呢隻賣點係2把23CM+2把14CM...同900 II賣點唔同

但係佢兩把23同兩把14 都冇乜風
佢可能Airflow 面積大左, 不過完住冇風壓, d熱氣都仲積住

不過我覺得佢絕對型過900 II, 最緊要型

回覆 3# 的帖子

yeah yeah... waiting lei.

原帖由 ray3818 於 2009-8-26 15:46 發表
樓主隻932買幾錢????
我都諗住買返隻,頂係唔係可以上1隻20/23cm上一隻12cm??

and第2個火牛位係邊到??水冷位??

我中央田買$9xx
頂可以裝一隻原裝23cm大扇or兩隻12cm
frontpanel都係
側板可裝一隻原裝23cm大扇or4隻12cm
backpanel 可裝1隻原裝14cm or 1隻12cm

買風扇都可以買到你窮:funk:

係呀水冷位可以用黎裝多隻牛