好想買CM ELITE 360...不過...

好想REPLACE左依家個MATX箱, 因為
1/. PII 940 FULL SPEED好熱, 夏天我唯有降壓降頻...換左唔洗.
2/. 270W MATX PSU 如果推 FULL SPEED PII 940, 好似想著火甘
3/. CM 360 MATX 尺寸但可以用ATX BOARD + ATX PSU, 個人好喜歡
4/. 好平...
5/. 可以用番ATX PSU, 鋪緊塵中... ATX PSU 推張SOUND CARD 底音多D正D
6/. DIABLO 3 出, 我會加DISPLAY CARD (依家ONBOARD 780G),  MATX PSU唔夠推.
7/. 比依度D UPLOAD相荼毒左, 中左毒...

但有少少考慮...
1/. 只有黑色....不過唔係大問題
2/. 前面PSU出風...係問題, 因為我想熱風後面出.

(Ref Photo from official web)

elite 360.jpg

如果BLOCK左前面出風, 隻牛會唔會瓜呢?
有冇方法可以前面唔出風?!

原帖由 Sun 於 2009-8-27 12:20 發表

it's no gd to block the PSU in the front, otherwise there will be not way out for the fot air, everyone know that...

甘薄ATX CASE係咪只有這類排列?!

原帖由 Sun 於 27/8/2009 13:12 發表
  甘薄ATX CASE係咪只有這類排列?!

咁既高度, 機箱後半比左mainboard
牛只可以放o係前半個case, 唯有前出風
如果要atx board + atx 牛, 牛後置 = 一般 tower case

實在太平, 等我買左再POST相

原帖由 Sun 於 2009-8-27 12:20 發表

有!!
像我那樣, 使用Fanless火牛
後面風扇抽風, 前面火牛通風孔會變為入風
GTR X503S_Final_1.jpg

原帖由 ACDC 於 2009-8-30 23:56 發表

有!!
像我那樣, 使用Fanless火牛
後面風扇抽風, 前面火牛通風孔會變為入風

LE個咩箱黎?

原帖由 thomas329 於 2009-8-30 23:58 發表

LE個咩箱黎?

GTR X503
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1258229

WA~~~~~~~~~
nice idea that i never think b4

how much for a fanless cow? and how is its output and performace good?