[開箱] Coolermaster ELITE-100

朋友的E4300 改造成 "高性能E4300"   

由於是coolermaster iTX case 可安裝MATX , 所以玩一玩依隻CASE

材料 :
舊東西E4300 X1
舊的COSRAIR  DDR2 1G X2
全新Coolermaster RC-100 X1
32G MLC SSD X1
Asrock G43Twins-FullHD X1

改裝後感:
唔記得G43Twins-FullHD  HDMI 是用PCI-E CARD ..而elite 100 是沒用曾card solt 位置....SO...不能安裝在....令到今次行動沒有了HDMI OUTPUT..... 失敗。。。。

令到今次行動沒有了HDMI OUTPUT..... 失敗 買左先醒起, 定砌好先發覺插唔到咭
用 MATX 要用晒2.5" HDD, slim ROM, 真係要計過先, 不過都算係多一個選擇

帥兄你個火牛同個chipset HS都好[閔]喎
會唔會有D板會用唔到呢 ?

想問一下, 個火牛風扇嘈唔嘈, 自己用緊MiniX, 隻牛又熱又嘈...

好靜

今天可能要HDMI 補救計劃......
換塊ASUS P5QL-EM

p5ql-em 好多地方冇貨

原帖由 totoki 於 4/9/2009 09:40 發表
今天可能要HDMI 補救計劃......
換塊ASUS P5QL-EM

貴過個 case

原帖由 muihin 於 2009-9-4 10:03 發表

貴過個 case

J & W G41 HD 都有hdmi 何苦一定要g43呢

個箱幾多錢呀?

原帖由 muihin 於 2009-9-4 08:54 發表
令到今次行動沒有了HDMI OUTPUT..... 失敗 買左先醒起, 定砌好先發覺插唔到咭
用 MATX 要用晒2.5" HDD, slim ROM, 真係要計過先, 不過都算係多一個選擇

帥兄你個火牛同個chipset HS都好[閔]喎
會唔會有D板會用唔到呢 ?

用這個箱裝MATX板, 真係要小心選擇, 唔係所有板都會用到的
試左MSI785GM放得落但會頂南橋HS螺絲
用MPG31板就非常合適, 重可以用3.5"HDD

細箱都是有限制了....
買時真係要想清楚
但Thank You 你的開箱文