現用 SilverStone PS04,想轉 MATX Case,求建議

http://www.silverstonetek.com/product.php?pid=260&area=en
183.4 mm (W) x 412.5 mm (H) x 487.8 mm (D)
感覺好大……
而且現在有個嚴重問題,就是個 HDMI Port 位被機箱擋住而插不到( HDMI 頭都要小小尺寸 )

我將換塊Matx板 + i5 2400,想盡力減少主機的佔用空間
放最多 4 HDD + 1 DVD
未需要放長卡
放ATX牛
budget 800 樓下,但想盡量下置牛

睇過各位都推兩款:
Lian Li A04
188mm (W)  x 386mm (H) x 460mm (D)

Silverstone TJ08-E
210mm(W) x 374mm(H) x 385mm(D)

但感覺既然用上置牛,就睇埋這個……
cooler master Elite 342
180 (W) x 352 (H)  x 440 mm (D)

求有關意見,和其他相對便宜的推介

Silverstone TJ08-E 個風道設計唔錯, 把風扇重係穿甲彈

TJ08-E 都係上置火牛
買Lian Li A04喇
Aerocool QS 202 GTR 冇入貨, 但外國網站話都要50歐元
只有下置火牛機箱先可以機頂安裝抽出風扇

A04其實都唔細..
就咁睇你要求 我覺得TJ08E更適合樓主

A04其實都唔細..
就咁睇你要求 我覺得TJ08E更適合樓主
skeyeung 發表於 2011-9-16 10:00

TJ08E接近BTX (幾乎少在非廠機出現的那款) 的設計,但總感覺HDD不是90度轉加上安裝方向相反未必容易習慣

SilverStone SG03
wikiwiki 發表於 2011-9-16 12:30

SilverStone SG03 問題是點上第三個HDD?
(雖然目前的確祇是 3HDD only,而且考慮另組NAS來處理其他HDD

我用cm310個hdmi位都有咁情況嘅><
而家焗住用dvi~~第時如果換板或顯卡都要睇埋佢嘅佈局。

推介Lian Li A04