尋找Cooler Master 550記(更新550中田加價620)

今曰下午接近3點﹐到左深水埗﹐行入去+都﹐問550到貨未?已經等+都等左成個幾星期﹐因為有風扇送。

結果﹐又系未到﹐唉﹐新機零件又要放左排先可以砌。正都索價585送價值$50架風扇
行去中央田﹐有無貨﹐又系無﹐仲要索價590幾。
跟住﹐問晒高登架細鋪﹐又系無貨。
跟住﹐打電話去旺電幾間鋪﹐問有無貨﹐Sales話有。
立馬轉移陣地到旺電﹐行去3樓﹐Fusion問有無貨﹐話剛剛賣晒﹐頂玩野咩?
跟住﹐衝去2樓﹐小鋪問﹐又系無貨﹐
跟住﹐衝去1樓珍寶珠問﹐索價$600。頂﹐甘貴﹐其他間間sale梗580或below﹐唔買﹐玩掂都等左一個星期﹐唔介意等多陣。
跟住﹐問1樓細鋪﹐又系無貨﹐要訂﹐$580。
搵哩個機箱﹐真系搵得好痛苦!
另外﹐請問各位Brother,買Cooler Master 機箱送風扇﹐系咪淨系得正都做架炸﹐無其它鋪頭啦?

估唔到550真係咁搶手

高登中田你有冇問?

其實你花在這個箱的車錢,唔止20蚊....仲有時間及費神呢
好明顯個優惠係前一排正都自己做的少量短期優惠啦
如果係代理優惠,一早在廣告出左了

本身用緊CM690 II BASIC 想轉下CASE 去想又找唔到新CASE,依家有D優惠有D心動

傻豬來既,為左個幾十蚊周圍走

估唔到中田都無

回復 3# tonychoi

唔晒20蚊﹐still a student. 去左正都問左後﹐放弃左﹐唸著搵間580-590架買左拒算數。但系間間都無貨﹐直到去到jumbo先有。但系貴左﹐600+50風扇=650﹐計埋條數﹐貴左70。
另外﹐唸著買M4 128GB﹐要買埋CPU先有999﹐。
甘就唔買決定等多陣。

回復 2# AL131

問左.. 無貨

回復  tonychoi

唔晒20蚊﹐still a student. 去左正都問左後﹐放弃左﹐唸著搵間580-590架買左拒算數 ...
yschin 發表於 2012-5-23 00:01

比心機,努力
其實呢個靜音機箱,你要把2000轉風扇來做咩?
如果唔係要靜音,4百幾大把多風扇的平箱仔啦

比心機,努力
其實呢個靜音機箱,你要把2000轉風扇來做咩?
如果唔係要靜音,4百幾大把多風扇的 ...
tonychoi 發表於 2012-5-23 00:04

我都係用550用左2000轉風扇抽出
用1200風扇抽出都係覺得部機好熱
不過我唔係鍾意佢靜音,我係鍾意個款