大家有冇覺得近來聯力的機箱好貴?

聯力機箱......
小弟用過1個,就壞掉(Audio線死左,前面個風扇斷電線,仲要係個風扇設計獨特,無得配)
用不足2年便要當垃圾放棄>_<

聯力機箱......
小弟用過1個,就壞掉(Audio線死左,前面個風扇斷電線,仲要係個風扇設計獨特,無得配)
...
kenltfai 發表於 2012-5-23 16:58

邊隻型號嚟架??

邊隻型號嚟架??
kilykilyk 發表於 2012-5-23 19:54

忘記了
側板是一把大風扇來的
可調較速度

聯力機箱......
...
kenltfai 發表於 2012-5-23 16:58

其實AUDIO 線壞左可以配個新既, 風扇斷線可以換另一把-0-
一個鋁箱2年就掉好晒阿

其實AUDIO 線壞左可以配個新既, 風扇斷線可以換另一把-0-
一個鋁箱2年就掉好晒阿 ...
淚v3v 發表於 2012-5-23 22:47

就係配過Audio線都搞唔返(換埋線都無聲)
個風扇D螺絲位獨特到搵唔到第2個風扇match(個風扇原來連住個膠的,再用螺絲上架)
所以先要被迫棄置
你估我想架

就係配過Audio線都搞唔返
個風扇D螺絲位獨特到搵唔到第2個風扇match
所以先要被迫棄置
你估我想架 ...
kenltfai 發表於 2012-5-23 23:13

師兄當年買左幾錢

師兄當年買左幾錢
淚v3v 發表於 2012-5-23 23:14

500+
在唐朝買的
依家都有D心理陰影
好驚個箱買返來無耐個audio線就死
真係......

依家用緊的是foxconn
應該有6年+
除左有少少花
仲係好好地(ATX箱,前後12cm風扇各1,側板又可放風扇X2,而且較一般ATX機箱細,比matx箱唔大得好多,真係好好)
當年300元都唔駛

只係想換個細箱
同埋個cpu cooler太重無野頂
先至要考慮換第2個去頂替(考慮緊silverstone ps07)
否則真係唔想換

不騮都貴,物價飛漲,有錢買silverstone。

我原本用cm690,但....已生锈