想問一問聯力硬碟架的問題

例如PC-B25FWB
如果硬碟放入硬碟架,sata 頭可不可以向住底板?

如果SATA唔頂側版應該可以

例如PC-B25FWB
如果硬碟放入硬碟架,sata 頭可不可以向住底板?
littletiger 發表於 2012-5-23 21:22

可以

回復 3# jackwong717

咪玩啦師兄~
就算真係得你都唔好放張60FN 0既箱出0黎當B25 0丫~
好易誤導人0架~個膽都唔同啦~

回復  jackwong717

咪玩啦師兄~
就算真係得你都唔好放張60FN 0既箱出0黎當B25 0丫~
好易誤導人0架~個膽都 ...
abc37 發表於 2012-5-24 02:16

我細心睇過同我的好接近
再講聯力大箱有邊個箱係唔得?
放相只係比佢參考!

我細心睇過同我的好接近
再講聯力大箱有邊個箱係唔得?
放相只係比佢參考! ...
jackwong717 發表於 2012-5-24 08:13

師兄唔好咁大聲呀~
印象中有個型號真係唔得~
不過唔記得邊隻喇~
再講[好接近]唔等於一樣~
我前後用過4隻聯力:P50~8FI~Z60~B25S~
聯力有好多0野睇落都差唔多但係實際出0黎係唔通用0架~
而家用緊B25S同8FI~
同B25有關0既我諗我可以大聲過你啦~   
我都唔敢話一定得呀~
係~係一定可以掉轉插~
問題係後面頂唔頂同穩唔穩先得0架~
就咁掉轉插0既話隻硬碟會入唔晒鎖唔到0架~
起碼要郁手拆硬碟架螺絲掉轉個架先得~
仲要唔知B25FWB個硬碟架係上螺絲定係拉釘添~
所以唔係用緊用過同型號千其唔好咁大聲呀~

係唔得嫁~
本人用緊B25FWB

係唔得嫁~
本人用緊B25FWB
sumo 發表於 2012-5-24 17:53

如果唔得,
裝HDD中間,頭0個2口螺絲,應該得

如果唔得,
裝HDD中間,頭0個2口螺絲,應該得
jackwong717 發表於 2012-5-24 23:24

之前已經0係聯力個post度回0左佢~
但係呢個方法唔知穩唔穩陣~
印象中咁上法第5個位都係用唔到~
同埋都係鎖唔到~唔記得喇~
其實都唔明點解係都要掉轉插~
又唔會方便0左~就係為0左好睇d?

之前已經0係聯力個post度回0左佢~
但係呢個方法唔知穩唔穩陣~
印象中咁上法第5個位都係用唔到~
同埋都係 ...
abc37 發表於 2012-5-25 01:34

裝離開D個2口,應穩定,推到最出,前面鎖住個條柱會頂死HDD
咁多HDD位,用少1個
買個咁靚箱,又有WINDOW,當然想靚D啦