[請教] Enermax Ostrog 機箱

昨天在 中x田 幫老友買咗隻  Enermax Ostrog 機箱,
但係隻 internal HDD 上咗 mount 之後 就唔够位 放入個 rack 裏面,
請問有冇 Ching 知應該點整  Thanks.

_ 2012-07-20 10.50-01.jpg

_ 2012-07-20 10.49-01.jpg

昨天在 中x田 幫老友買咗隻  Enermax Ostrog 機箱,
但係隻 internal HDD 上咗 mount 之後 就唔够位 放入個  ...
k-k 發表於 2012-7-20 10:56

你要完全將個架的扣孔完全扣入HDD,吳可以有任何突出或隙位,吳係就會頂住入吳到

你要完全將個架的扣孔完全扣入HDD,吳可以有任何突出或隙位,吳係就會頂住入吳到 ...
cleverandy 發表於 2012-7-20 11:38

Yes. 每個 mount 有兩個凸位, 對應 HDD screw 位.
_ 2012-07-20 12.24-01.jpg

巳將mount 嘅凸位 完全插入HDD screw 位,
但係個 rack 都係唔够闊俾隻 HDD 入  

Yes. 每個 mount 有兩個凸位, 對應 HDD screw 位.

巳將mount 嘅凸位 完全插入HDD screw 位,
但係個 rack ...
k-k 發表於 2012-7-20 12:30

你有無平移地推入去,一邊吳平行(即一邊推得入D,一邊無甘入)?要直插入去,平衝推入,仲要睇清楚入面係吳係放高左或低左,因為入面有條野係托住每個HDD架的,放錯位會頂住

你有無平移地推入去,一邊吳平行(即一邊推得入D,一邊無甘入)?要直插入去,平衝推入,仲要睇清楚入面係吳係放 ...
cleverandy 發表於 2012-7-20 13:22

試過晒都唔得.

而家暫時放棄, 將隻 HDD 放係個 Rack 下面個位

試過晒都唔得.

而家暫時放棄, 將隻 HDD 放係個 Rack 下面個位  ...
k-k 發表於 2012-7-20 14:17

你唔會唔係唔跟條「軌」入啊下?

C-Hing, I am also thinking about this case.
Is it good? any comment?

I just worry about the top pate is too thin. . .

回復 7# space

Pros:
- Good ventilation.
- With 3 USB2 & 1 USB3 on top
- Inexpensive: $399

Cons:
- The steel is a bit thin
- Includes only one 12cm fan
- Failed to slide the HDD into the HDD cage. (Maybe it's my problem)