關於ITX機箱一問(第一次砌ITX)

因為我朋友搬屋,反而話新屋冇位放大機箱
同佢出咗一次黃金,佢竟然話要果D愈薄愈好的ITX機箱,但係我又唔熟ITX機箱
加上佢又要打到BF3(好麻煩),再加上以我所知
ITX機箱用的火牛、風扇都好唔同,搞到我E加本來張LIST"好似"唔OK
我想問有冇薄的ITX機箱又裝到外置顯卡(MSI 7850 顯示卡尺寸:225.48 x 111 x 38mm)
而其他450W ITX火牛又有咩選擇?

P.S.如果ITX機箱真係唔得的話,甘有冇一些最細但又符合到外置顯卡AND普通火牛的機箱?

而其他450W ITX火牛又有咩選擇?
lcy513777 發表於 2012-8-2 18:04

Silverstone

Silverstone
jabawack 發表於 2012-8-2 18:18

ST45SF??
http://www.silverstonetek.com/product.php?pid=253&area=en
this??

Cooler Master Elite 120

mac mini

ST45SF??

this??
lcy513777 發表於 2012-8-2 18:22

正是,我用緊,唔錯。

我覺得要裝到display卡既itx箱都幾難
只係諗到sliverstone果d sg系列
注意: 呢隻箱唔薄

CoolerMaster Elite 120 囉. ATX 牛又裝到顯卡. 不過唔薄

多謝甘多位CHING,我個FD係都要睇到E篇野先肯信我講D野...
佢話既然都唔薄,就用番普通ATX仲薄XDD

ITX箱其實真係有D難度,
要散熱好,絕對唔會太細部,
要好薄身,又無得加顯示卡個D...
加上價錢方面,好的都唔平
平的質素一般咁