[開箱] SLIVERSTONE TJ08EW

其實呢個箱都買左成個月,之前都有影低相但未得閒POST
今晚係咁E POST下

面板採用拉C鋁, 易拆式隔塵網設計, 設有2個5.25" & 3.5"位

兩塊側板, 本機箱設有透明側板

機頂設有火牛入風位, 設有隔塵網, 但要拆機頂先可以裝火牛

機箱背面, 4個PCI SLOT, ATX火牛位

未上機既內籠, 背面

機箱線材

HDD架內設有避震錦, 個架可以裝4 X 3.5" HDD & 底部HDD架另外可裝1 X 3.5" HDD

HS托架, 可減小MB負荷, 裝大型HS都冇問題

HDD架, 有倨硬膠墊可承托又長又重DISPLAY CARD,唔皆張卡斜

有一個非常隱蔽位裝2.5" HDD/SSD, 裝喺機箱底部

近火牛位有散熱孔, 唔會積熱

配件

背板位相當深, 走線SO EASY

上機

CPU測試溫度
MB:ASUS H97M-PLUS
CPU:XEON 1230V3
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2098849

顯卡測試溫度, 最高81度

系統溫度

支持C兄開箱
再續偉大的"我毒人人DIY,人人DIY毒我"精神

回覆 1# AL131
我都啱啱換番個HE01既MOUNT,重新砌咗TJ08EW一次(重新編排硬盤排住,等把18CM D風吹得更應).....
[attachimg][/attachimg]

好似幾實用!

支持開箱,想問咩DISPLAY CARD

靚箱 夠實用

支持開箱,想問咩DISPLAY CARD
yeungchakkei 發表於 8-7-2014 12:36

MSI R9 270X

兩位CHING排線都不錯

回覆  AL131
我都啱啱換番個HE01既MOUNT,重新砌咗TJ08EW一次(重新編排硬盤排住,等把18CM D風吹得更應).... ...
reset2 發表於 2014-7-8 07:43 AM

wa!!! 空間真係用到盡!

嘩....師兄又換新機箱 ! 恭喜有新玩具 !