巨獸比較

ching好。
小弟用緊隻bravo stealth ex。(區內有開箱文)
上緊自組水時發現發展空間有限。2號機想換隻巨獸。 budget 2000 or below

需要用以下裝備:
最少2個5.25位 (dvd + 風控)
裝到120 240 / 240 360 / 3隻240
側透

睇中下列箱,有冇ching用過可分享(睇過1 d開箱文但想參考d實質d既用後感)or有其他介紹? (cm cosmos ii不用了,唔鐘意個2條野)

antec 19 hundred
nzxt phantom 820
tt core v71

via LG G3

Although I have not own any, my friend do own a NZXT case and it is great. Antec I have seen many poor reviews on various website regarding to the design. Personally I just don't like TT cases at all :P

ching好。
小弟用緊隻bravo stealth ex。(區內有開箱文)
上緊自組水時發現發展空間有限。2號機想換隻巨獸。 ...
archihammer 發表於 2014-10-11 12:59

antec 19 hundred<---可以放到最多排
nzxt phantom 820<---sky仔用過黎上水~可以參考下~

建議你模擬個箱點整先好出手~~
ps # 好似有師兄想放個caselab

I choose caselab XD

I choose caselab XD
keith6945 發表於 2014-10-13 02:09

都睇下咩型號既,唔通TX10你又要咩

我會要,試吓玩吓咁大隻case, ~1x年前哩個design好興,不過哩D case太貴買唔起,依家住香港又冇位擺。。。

主要用途都係想第日玩硬管或者可能換板upgrade 4 way sli可以有足夠空間,既然換就先諗住換隻巨獸1勞永逸。唔洗成日度住度住d空間

加入考慮之列:

海盜船900d

via LG G3

回復 3 #fatdumm

caselab d箱好貴。太專業玩唔起

btw想自組亞加力膠箱,d水路仲要夾係個箱度走。好有迷宮feel

via LG G3

回復 fatdumm

btw想自組亞加力膠箱,d水路仲要夾係個箱度走。好有 ...
archihammer 發表於 2014-10-17 20:50

咁我又等學野啦

回復 fatdumm

btw想自組亞加力膠箱,d水路仲要夾係個箱度走。好有 ...
archihammer 發表於 2014-10-17 20:50

二手會貴得去邊?