[開箱] Sliver stone GD09簡單開箱

又要幫幫朋友砌機,不過今次同平時有d唔同,距淨係想換過隻箱,所以今次除左砌機仲要幫距拆機(又砌又拆真係好麻煩......)。距仲要指明話要呢隻sliver stone GD09,呢隻機箱好似係新出ge,所以都唔係周圍見有,橫掂要砌機,咁就順便係度post一post啦~

個packing唔算大

spec

開箱啦

終於見到本尊,個case都幾短身,唔怪之得我朋友指明話要呢隻啦,原來係貪距夠短身可以擺落音響櫃。

後面有成8個擴充曹,之後想加野都冇難度

本人唔係太鍾意呢d螺絲
因為冇得用手就咁扭,不過問題就唔係咁大

內攏
說名書同d基本ge配件都擺曬係入面

配件就得基本ge螺絲,索帶同幾粒膠

全黑ge內籠,做工都幾紮實
雖然睇落呢個case裝唔到幾多個hdd
但係有個幾好ge地方就係唔洗裝轉架都裝到ssd

case左右兩邊都有隔塵網,而且都幾易拆
慳返好多拆機清塵ge功夫

開箱就到呢度,仲要幫個朋友砌返部機距
完~

HTPC 又真係唔錯

無得扭既螺絲可以俾幾蚊去買d可以扭既,絕對唔成問題

Silverstone 感覺越來越好,平靚正

Nice ...... thank for sharing !!!

nice and solid case,
C-Hing, could u pm me how much is it??
Thx so much

個樣簡簡單單又靚仔

how much & where can buy?
火牛方面一般大小的都能放的下嗎?比如150*140*86MM的CM GX2 PRO

今日落邪刀都唔見有

Silverstone 感覺越來越好,平靚正
WHATTHEHELL 發表於 2014-11-28 22:41

同埋外形簡單,唔花巧!