[開箱] Boxing Day之Sliver Stone GD10開箱

是咁的,今日係Boxing Day,又唔洗返工,咁梗係要開下箱賀一賀距
因為想將房果部電腦搬出廳做HTPC,但係原本隻機箱又太大,所以唯有走去買過隻機箱,順便當做自己ge聖誕禮物。
由於屋企有小朋友,買普通ge機箱又驚俾距地亂咁禁,所以就買左隻前面板有鎖ge GD10
一黎機身比較短,可以完全擺入電視櫃
二黎前面板有鎖,平時就鎖住距,咁就唔驚俾班小魔怪亂咁搞

外箱

開箱

本尊出現

內籠,說明書同配件都係埋入面

配件有鎖匙,螺絲,索帶,幾粒膠同埋說明書

機箱配有3把900RPM ge 12cm風扇
左邊一把,右邊兩把

每邊風扇都配有隔塵網,而且唔難拆,清起塵上黎真係既方便又快捷

HDD架
呢個架可以向下兼容2.5寸SSD同HDD

機箱ge背面有兩個8cm ge風扇位可以裝風扇
另外仲有7+1組ge PCIE擴充槽

到呢隻箱最特別ge地方喇------有鎖ge檔板
不過把鎖就簡單左d囉 ,真係搵支牙籤都開到
不過攞黎lock住唔俾d小魔怪搞都夠用ge

時間過得真係快,又係時候要講bye bye,開箱就到呢度喇

原本都想買GD10,個面板正d,
不過吾鐘意佢開面板先開到機
其實一般幾歲都識開鎖了
Set密碼都頂得下

不過佢包三把12cm fan抵過GD9

小弟用ML04,都係貪佢有面板整齊啲

望到流曬口水
how much?

@@ Cool locking feature

回覆 4# Squall-Lucifer

前排見 +刀 $6XX

正野........................