有無CHING用緊CM隻MINI 110?

如題, 請問有無方法裝1隻SSD同一個3.5" HDD入去??
係咪只可以二選一??

回覆 1# xx_william

ODD位可以變成裝2.5"

如題, 請問有無方法裝1隻SSD同一個3.5" HDD入去??
係咪只可以二選一??
xx_william 發表於 2014-12-31 21:08

用兩隻HDD吾建議買,上次我裝1ssd+ 1hdd整到無左一個usb3

1) 用有 M.2 / m-SATA o既 MB + M.2 / m-SATA o既 SSD
2) 用 M.2 / m-SATA SSD + Adapter 轉做 正常SATA 吊吊揈搵位放
3) 如果一定要用 2.5" ... 考慮拆o左個殼佢o羅

回覆  xx_william

ODD位可以變成裝2.5"
ramshopnet 發表於 2015-1-14 16:10

明白, 咁唔用odd了, 但好似都要裝係底下, 即係3.5"個位

用兩隻HDD吾建議買,上次我裝1ssd+ 1hdd整到無左一個usb3
powershing 發表於 2015-1-15 07:44

ching, 可唔可以貼圖上嚟等小弟學下嘢

1) 用有 M.2 / m-SATA o既 MB + M.2 / m-SATA o既 SSD
2) 用 M.2 / m-SATA SSD + Adapter 轉做 正常SATA 吊 ...
trex 發表於 2015-1-15 12:10

其實都有位剩, 不過唔知點固定個 ssd

回覆 7# xx_william

如果用ODD位... 去新膠登買個Tray咪轉到2.5"囉... 好穩陣架

ching, 可唔可以貼圖上嚟等小弟學下嘢
xx_william 發表於 2015-1-15 12:52

個箱我掉了

個箱我掉了
powershing 發表於 2015-1-15 20:49

其實我而家都覺得個箱麻麻地