[開箱] (簡單開箱)淘寶買喬伯思 Jonsbo W1

想睇靚相就上官網睇
http://jonsbo.com/en/products_23_3.html

今次我起淘寶買機箱番黎,有DD中招,運輸方面有問題

講番件貨.大大個箱,淘寶賣家服務都算係噤

拆左個包裝箱先見真身

拎走D配件,說明書先

差D野就3倍速,比我想像中大,不過我想要防塵,前入後出風,呢個箱好符合要求

內籠黑化鋁(?)機身,好重身,不過厚身過LIAN LI.

前14後14CM原裝風扇,開機基本聽唔到聲,夾口位有墊,加強防塵效果(?)

火牛底都有隔塵網,基本上防止一部份塵

吸入式光碟機架,可換做另一塊謎之架

開機鍵比我想像中差...唔好按

HDD要由右手方取出 ,不過擋板好靚,鏍絲位有做防震

最後上機圖,後面14CM換做12CM+一體水冷,走線容易,我手工唔好,只係唔阻住通風就算

新舊大合照

總括來講,喬伯思用料唔錯,有D設計比LIAN LI 好.
不過說明書好簡單,機身細節上未追上LIAN LI.例如前面吸氣隔塵網要拆鏍絲先可以清理.上方通風口無野可以遮住.HDD要起右方取出有D唔方便

咁岩我都睇中隻W2W1好似淨係可以用ITX板?W2大少少咩板都放得落

回覆 2# 541023

W1係上下兩層.W2係打直分開兩層,同埋應該好巨型
期待你既開箱

278MM (W) * 395MM (D) * 385MM (H) VS 242MM (W) * 362MM (D) * 356MM (H) 不過應該要過年後DDR4我都係搵代購買,有排等

回覆 4# 541023

差好少....

Jonsbo啲箱都唔錯下...用緊隻C2

thank for sharing ....

" 有DD中招,運輸方面有問題"

有mug 問題 .....???

回覆 7# gsmjmm

有塊架無包住,整花左CASE內籠

回覆  541023
javascript:;

差好少....
無相王 發表於 2015-2-4 01:38

睇下幾時到

睇下幾時到
541023 發表於 2015-2-5 18:21

W2 $899 @ 正都
https://www.facebook.com/capital ... 46648141502/?type=1