[開箱] 遲到的屌絲(窮拎)伯 c3 & v550 開箱

上個月買左張msi 970 點知個屌絲伯u3 機箱裝唔入, 即刻上逃佬訂個c3回來,
真要贊下順丰,第二日下午極速送到, 運費加箱價比自己去腦場辛苦搬返屋企仲平
到貨時沒時間,裝完就算, 昨日買左只v550金牛換, 順手影幾張開箱相。

先安裝火牛, 可以鋪定線響底板下面再安裝底板當偽背線。
顯示卡幾乎貼住前面板, 要先安裝顯示卡再安裝散熱器, 唔係實裝唔到,

可以睇到底板架直接連外穀, 嘀線淨係走得底板下面

SSD裝在前面板的白色鋁板里面, 24p火牛線同8p+6p pcie線藏入鋁板里。

機箱後面的12cm風扇有位走, 方便同散熱風扇對位, 呢個設計唔錯。

安裝完成 散熱器及側身HDD架, 個HDD架要先裝, 唔係入位時會俾散熱器阻住。

冚上側透板, 都算幾清爽, 唔應該見到的線都見唔到。

個機箱的設計幾合理, 垂直風道設計幾好,如果箱底的HDD位唔裝HDD的話, 入風量應該足夠,
可能成本問題, 鋁板稍嫌太簿, 鋁板邊緣打磨唔夠, 略顯粗糙,

風扇有位走 LIKE
不過如果用一體水就好似冇咩用

風扇有位走 LIKE
不過如果用一體水就好似冇咩用
hkjake 發表於 2015-2-14 23:12

係裝一體水時應該仲好用, 可以方便一體水側邊凸起部位避開顯示卡,

呢只一體水用左唔夠一星期, 即換出來積塵, 都係大型塔靜音好多

之前用過V4 d邊真係會界手.

多謝師兄分享開箱文

ps:之後我又開C3

之前用過V4 d邊真係會界手.
hweaiidi 發表於 2015-2-14 23:57

呢只都有少少界手, 平價貨冇解,
u2/u3就好好多

多謝師兄分享開箱文

ps:之後我又開C3
ppoppq123 發表於 2015-2-15 04:41

原本冇打算出文, 換牛時心血來潮用手機影幾張當係開箱

CPU和機箱扇咁近, 會唔會搶風?

CPU和機箱扇咁近, 會唔會搶風?
luixyz 發表於 2015-2-15 11:15

兩只風扇都係抽出, 唔會搶風,
其實cpu散熱仲可以加只風扇吹, 不過散熱已經足夠好, 唔需要再加

你覺得u3定c3好?