[測試] FT03-mini 強行插入 R9 290+ATX 大牛!(新增配置及超頻溫度測試)

早前在易手區收左隻Silverstone FT03-mini
垂直風道+垃圾桶外形真係深得我心, 但可惜原廠設定只能用SFX牛同埋只可裝10"長顯卡
官網介紹

因為打算用番之前淨低既舊料, 所以一於挑戰下itx既極限
強行插入 R9 290+ATX 大牛!

溫度測試:

其實隻H50已經用左6年, 我用把弱雞既Silent 12裝係冷排頂抽風
而箱底就用Noctua NF-A14吹上, 順便吹埋冷排, 成部機就用呢兩把扇
基本上4790K+R9 290已經熱到可以BBQ, 最後再塞埋隻ATX大牛入去
可憐既FT03-MIN真係變左北京填鴨~

CPU: Intel  i7 4790K
M/B: Asrock Z97E-AC/ITX
GPU: Sapphire R9 290
RAM: Transcend DDR3 1333 4GB x2
SSD: Intel 320 128GB
PSUL: Cooler Master silent power 500M
Heat-sink: Corsair H50
Fan1: Silent 12 PWM
Fan2: Noctua NF-A14

4970K 4.5G @1.130V 一切正常

R9 290果然好熱, 不過都仲頂得住
R9290 defual_compressed.jpg

張290會唔會過熱降頻架?

裝到入去都己經好神

睇住著火啊師兄

個箱入邊就係呢2樣野FOR觀賞用

你點拍隻大牛入去..?

我想問好耐
呢個箱張顯卡點散熱?
入風位不吹如果用非公卡會唔會熱死....?
個設計好簡潔所以想入手 但係又怕裝張非公970入去會bbq

我想問好耐
呢個箱張顯卡點散熱?
入風位不吹如果用非公卡會唔會熱死....?
個設計好簡潔所以想入手 但係又 ...
Osiris_Marx 發表於 2015-4-11 07:46

佢display位唔是開左口咩?

回覆 7# Osiris_Marx
用非公姐係等死

回覆  Osiris_Marx
用非公姐係等死
lycq525 發表於 2015-4-11 15:30

何解? 我都是用非公