[開箱] 淘了個平價機箱 (5 photos)

細細個,平平地,重新裝個舊電腦parts+二手零件

可惜相中的火牛已死,雖再換個第二隻

走dvd-rom位,比matx機箱更短,不過就厚少少,因用番atx牛

冇整理過啲線,都唔知點整好。

人仔82連12cm fan+前置usb3.0

質量不錯,不過太細了,要先整好jumper ,先好裝底板到機箱

ps:冇底板的speaker,相中的4pin spearker是舊機的 ,另外插卡位吉了個洞....冇黑色鐵片提供。

去相:

Not bad,

係咪GTR D fd黎?

細細個,平平地,重新裝個舊電腦parts+二手零件

可惜相中的火牛已死,雖再換個第二隻

走dvd-rom ...
pure_water 發表於 2015-5-2 18:49

運落黎幾錢?

係咪GTR D fd黎?
sinsuner 發表於 2015-5-3 15:09

物料和做工比gtr好多了

運落黎幾錢?
044003 發表於 2015-5-3 15:27

我用集運的,每次都是一堆野寄的(20-4x單),價錢都是百幾至二百幾,就算多個機箱都是咁是下錢

之前唔敢買是驚物流整爛個箱,睇咗啲評價,知道啲包裝ok先買的

我用集運的,每次都是一堆野寄的(20-4x單),價錢都是百幾至二百幾,就算多個機箱都是咁是下錢

之前唔敢 ...
pure_water 發表於 2015-5-3 15:44

咁都抵玩, 不過hdd個擺位

咁都抵玩, 不過hdd個擺位
044003 發表於 2015-5-3 15:54

用ssd的文書機就冇問題啦,下次我都會淘番個64gb ssd 玩下

下次自己diy的話,都是淘算啦,又平又方便,黃金越來越少款,最近買過一次,又是之前買過的,都冇咩平價的新款。

補番個spec