p280 vs define r5

原本諗住tt s31,但是cpu heatsink  得155mm,所以放棄了

得番兩個選擇:
1.  p280 taobao連運費約 hkd$600 (用集運和其他單share運費)
2.  define r5  在香港買,hkd$888 (唔知仲有冇平啲)

要求如下:
3.5 hdd位要有 6個或以上
5.25位 最少1個或以上
隔塵設計
cpu heatsink support 160mm
hdd通風要好
hkd$ 1k以下
atx板

仲有冇好介紹?

TT F51

(Sent from EPC Pocket iPhone app)

TT F51

(Sent from EPC Pocket iPhone app)
to.ay 發表於 2015-5-27 21:48

呢個都有興趣, 但我唔知幾錢?

TT F51 側面有位入塵

在中央店買咗r5了,但佢比咗呢個我 ....

收的時候我又睇不到,返到家門口才發現,即刻打去換  。

換番了,但晚些先有時間簡單開箱

ps:真是好耐冇去中央店買野了,點解中央店冇晒基本的spec(機箱的話好碼都寫番幾多個3.5吋hdd位, etc. 底板都要寫返相關的spec.,得個價錢點買呀,你們點買野架,背晒先去買!?!?

多數做定功課先去買
就好似r5 頂用280排有機會頂到底板

多數做定功課先去買
就好似r5 頂用280排有機會頂到底板
EyeOfMagic 發表於 2015-5-28 19:40

咁冇貨呢!? 又再返去做功課?
中央店咁做法,實在好難認同。如非必要都唔會去佢度買

咁冇貨呢!? 又再返去做功課?
中央店咁做法,實在好難認同。如非必要都唔會去佢度買 ...
pure_water 發表於 2015-5-28 19:54

冇貨咪去第2間
又或者去買之前先打電話問貨&留貨

冇貨咪去第2間
又或者去買之前先打電話問貨&留貨
EyeOfMagic 發表於 2015-5-28 20:35

就是    正刀無貨先去中央店

...早排我都買左Define R5搬果時重到...成12KG你仲要拎返去換..