[教學] 除了 SilverStone FT05 仲有冇其它選擇?

原本睇岩咗 SilverStone FT05 白色,點知搵過晒香港都冇貨,代理仲話冇返貨期,同牌子的 RV 系列,我又唔鐘意,請問師兄們,有冇比 FT05 更好的風冷機箱,或類似,預算可以去到 3000.....

點睇NZXT S340? 都係白色四四方方, 但就唔係垂直風道
https://www.nzxt.com/product/det ... tower-atx-case.html

點睇NZXT S340? 都係白色四四方方, 但就唔係垂直風道
gary0916 發表於 2015-6-27 15:32

呢個款都唔錯,但價錢平咁多,如果同 FT05 比差咗 d 咩架?

呢個款都唔錯,但價錢平咁多,如果同 FT05 比差咗 d 咩架?
cxfadanny 發表於 2015-6-27 18:07

用料: FT05面板用鋁, S340係膠
散熱: FT05係垂直風道, 散熱會比S340好

用料: FT05面板用鋁, S340係膠
散熱: FT05係垂直風道, 散熱會比S340好
gary0916 發表於 2015-6-27 18:15

謝謝你啊,如果你咁分析好似 FT05 較好

謝謝你啊,如果你咁分析好似 FT05 較好
cxfadanny 發表於 2015-6-27 18:17

始終S340真係平好多

始終S340真係平好多
gary0916 發表於 2015-6-27 18:20

S340 都係唔好啦,我想買個好 d 的,謝謝你

IN WIN 904 型!

IN WIN 904 型!
albert1250 發表於 2015-6-27 19:07

呢個外型幾靚仔,但如果散熱,好似 FT05 較好,對嗎?

回覆 9# cxfadanny

的確 我用緊RV05 都係垂直風道
通風好好 防塵一流
IN WIN 904 通風係冇咁好架  不過你唔係成日燒機都得既