[開箱] SilverStone SG12走佬開箱

得閒冇野做就最岩開下箱架喇,今次開箱ge主角真係一款專門for走佬用ge產品,點解咁講?睇落去你就知架喇。
距就係今日ge主角,SilverStone SG12

首先開箱驗明正身先

主角登場

到呢度睇得出點解我話距係走佬專用ge原因未呢?

冇錯喇,細機箱,有手挽,仲唔係走佬專用。

咁樣拎住其實仲有d似出前一丁個公仔拎住果個外賣盒

藍色手挽配上銀色SilverStone logo幾好睇,加上前面板乾乾淨淨,簡約得黎帶點特別。
睇完外表,係時候睇下入面ge空間實唔實用喇

後面有四個擴充槽,對於細機箱黎講夠曬

機箱內預留左兩個8cm風扇位,等用家可以自行裝多兩把風扇幫助散熱,機箱內空間算幾多,可以裝到ATX牛同長卡

有d可惜ge係,原本應該裝係前面ge風扇,裝左係側面,如果貼牆的話就變左冇乜用。

有個意想不到ge地方係呢隻細機箱竟然可以裝到九個2.5寸HDD,不過亦都係可惜ge係,正常人點會有九個2.5寸HDD咁多。而3.5寸距都可以裝到3個,算係唔錯

總結:總括黎講,呢隻SG12算係唔錯,可以裝到長卡同ATX牛,令到就算用細機箱都可以砌到高性能電腦,而且仲好方便走佬。

外形一般,目測應該幾吸塵

得閒冇野做就最岩開下箱架喇,今次開箱ge主角真係一款專門for走佬用ge產品,點解咁講?睇落去你就知架喇。
...
RJ45 發表於 2015-7-9 21:23

內籠同SG02一樣...
以前見啲ching講,似焗爐...散熱方面.....
先天問題...如果想sli/cf...相信都幾頭痕...

同SG02好鬼似

呢款睇落唔錯咁啵 , 如果平平地既話
師兄請問你買左幾多 $ ?

本來我都想出呢款
但見完個內籠。。。。我無咩興趣了

好標題,開箱支持

回覆 1# RJ45

同SG02內籠十分相似
(用緊SG02 做ESXI 行緊7*24 用GELID SLIM HERO無乜散熱問題)

個內籠同SG02一樣,只係面板唔同左

我唔再用SG02嘅原因真係散熱問題,後尾轉左TJ08,爽晒

via HKEPC Reader for Android