[開箱] 全新SILVERSTONE TJ07-SW-USB3.0開箱

睇過amazon, 問過旺電某寶, 睇過淘寶
最後始終都係靠台灣朋友幫手搵隻TJ07-SW-USB3.0返黎
比完錢朋友個下...肉都赤埋
唔講咁多~開箱

今朝11點幾郵差叔叔送貨...
差D聽唔到門鐘聲,收唔到貨
睇落包裝好似無乜問題?  
今次都係膽駁膽...叫朋友用中華郵政海運隻箱返香港
BTW個包裝連箱重到不得了

拆完箱發現有粒側板螺絲甩左出黎
心諗...唔係壞左背面側板螺絲嘛?
幸好...可能廠上得唔實...運輸時鬆左 又或者我拆膠袋拉甩左?
(個陣其實見到包裝底其實已經穿左,好在無跌左出黎!!)

拆走左2塊側板 , 再仔細檢查一下,無運輸損毀

正面

右面

後面

上左側板既樣

拆背板TRAY,拎完貨有師兄話塊背板係鐵再鍍鎳,拎隻批一試,真係喎

拆完背板TRAY

跟機送既頂12CM FAN
好似係穿甲彈黎

HDD TRAY 連12CM FAN
好似同樣係穿甲彈
(HDD TRAY反而係全鋁)

背板TRAY既 8CM FAN 2把

跟機送既配件

火牛位都係用TRAY,可以裝完火牛推返入去

開箱完畢
BTW HKEPC好小TJ07開箱

tj07年代機箱只係配角, 有幾多人願意比3幾千買一個機箱, 一般都係gtr,099,cm, 所以咪少開箱.
恭喜師兄入手, 水區見!

tj07年代機箱只係配角, 有幾多人願意比3幾千買一個機箱, 一般都係gtr,099,cm, 所以咪少開箱.
恭喜師兄入手, ...
franky7080 發表於 2015-7-11 17:08

.......
係epc你講的GTR同099係唔會有人攞黎開箱
個個米王都開貴箱
仲邊有人羅果D雞箱黎開箱
而且好多人都肯比千幾以上買機箱

睇過amazon, 問過旺電某寶, 睇過淘寶
最後始終都係靠台灣朋友幫手搵隻TJ07-SW-USB3.0返黎
比完錢朋友個下.. ...
matthew1130 發表於 2015-7-11 13:11

隻機箱好正
全拆好似幾方便

恭喜師兄入手, ...
franky7080 發表於 2015-7-11 17:08

TJ07無咁快有得係水區見
只係為心頭好所以先買定
TJ07合理價太難搵啦,問過香港呢面得黑色無側透,訂貨要等4-6個月
見到台灣PCHOME有貨,我買完PCHOME都無貨啦
雖則話隻箱係全新,但打開個陣D發泡膠都有D黃左
可能隻箱都全新擺左一段時間

依嫁仲諗緊屋企D機點樣做配置
一部 NZXT 810(2700K) 同 一部 Silverstone SG02F (XEON 1245V3)
箱就一定留返TJ07用黎上水
可能會480+360/240(要睇下擺完火牛仲有幾多位

上水機咩config未定,可能砌部X99 之類 然後 Z77退落黎做workstation之類
但一定會入手aquaero xt6 pro 玩下

回覆 4# pasupasu105

全鋁 + 可全拆
市面上除左caselabs箱可全拆 應該都無乜幾隻有以上2個條件

.......
係epc你講的GTR同099係唔會有人攞黎開箱
個個米王都開貴箱
仲邊有人羅果D雞 ...
pasupasu105 發表於 2015-7-11 17:40

Figure out what I'm talking about before you chirp in. It's obvious you're illiterate or maybe your Chinese isn't so great ...

tj07既年代唔記得係06定08個段時間
依嫁tj11都有,可想而知tj07係咩generation既product,唔知依嫁ss仲有冇產量

franky兄所指既係當年代好小人願意以咁既價錢去買一隻機箱,依嫁既年代千零蚊隻箱,大把人有
唔關品牌問題,價錢問題,而係當年砌機心態問題

回覆 7# franky7080

原來睇漏左「年代」兩個字,sorry
我第一部自作都係果時買,我睇左一眼就另外買左隻CM大箱
當時我已經覺得有個見得人的機箱比較重要
裡面D野幾好都比果機箱影衰晒

早三年我係中央田訂到, 第二日打黎叫我去拎