$1000樓下有啲咩靚嘅ATX機箱

筆直$1000左右
想揾啲實用少少嘅機箱
要求唔多
只要有最少一個5.25吋 + 有側透+ 散熱好就得
希望想揾一啲插線方便嘅機箱
上網睇過cm mastercase pro 5
但係睇呢到ching啲comment好似話唔值呢個價
size無咩大要求
但係都係唔好咁大
靜音同防塵呢家嘢
有冇都冇所謂
價錢當然越平越好
求ching們推介     
ps:預聖誕節買,會唔會太早問
利申1:外觀行先
利申2:會玩下燈光
via HKEPC Reader for Android

Fractal Design R5/S

450D散熱孔大
H440 行型格路線
R5 靈活
都係咁上下價位, 睇你鍾意邊類多d

450D散熱孔大
H440 行型格路線
R5 靈活
邪惡的化身 發表於 2015-9-27 18:14

三個月前我就係呢三款掙扎左好耐

450D散熱孔大
H440 行型格路線
R5 靈活
邪惡的化身 發表於 2015-9-27 18:14

h440型就係型
不過就無5.25吋(對我都幾重要下
r5係好靈活,不過設計感覺上比較單調
根據佢哋嘅外形,我個人嚟講就比較鍾意h440>450d>r5
唔通真係得450d啱我?

h440型就係型
不過就無5.25吋(對我都幾重要下
r5係好靈活,不過設計感覺上比較單調
根據佢哋嘅外形,我 ...
losiukit1 發表於 2015-9-27 18:35

可用usb 駁external 5.25"

可用usb 駁external 5.25"
邪惡的化身 發表於 2015-9-27 19:12

你唔講我都唔記得有啲咁嘅嘢添
BTW我都有呢啲線,但係同SATA接駁個個位感覺上好脆弱
繼續等多兩個月睇下有冇新case先

450d既做工簡直係垃圾級
粒hdd led你預佢一個月貨仔
買之前自己諗清楚值唔值呢個價

回覆 8# 康士富

750D都係
自己換左做藍光

既然我有SATA to USB嘅線
即係有冇5.25都已經唔重要
咁睇嚟我都係會買h440
唔知ching有冇邊間舖頭推薦?(平啲,包送貨嗰啲
係咪都係個幾間(中x田,正刀,珍寶嗰啲?

BTW小弟對機箱嘅認識唔多,到底點先叫值?點先叫唔值?