[開箱] 最後都係揀佢...Antec P50...

由於細妹房太迫...要求換個淺身d嘅case...
用緊Antec Mini P180...
點知睇黎睇去ok d嘅tower case重深過佢...
轉而睇cube case...集中睇幾隻...

BitFenix Prodigy M
散熱應不錯...學垃圾桶...底抽上出...
但防塵同I/O連側板嘅設計就

Fractal Design Node 804
雙倉設計...散熱好強...防塵不錯...
但前防塵網要係底抽出...清潔要搬起部機

Corsair Air 240
又係雙倉設計...但體積细d...風冷計散熱冇804咁強...
但冇rom位...前面板防塵網較難清潔

本來想試其他牌子...最後都係揀返Antec...P50...
類似240嘅雙倉設計...
但更鐘意前面板完全分離+可拆式防塵網...
加埋299個大洋就真係冇得輸
如再闊身d...後抽用12cm同上到塔式HS就完美了...
大屋搬細屋你幾難攪...尤其係執線

Good ...................... !!! $199  jer  

前面板 不是金屬物料 ?!,

D 扣 裝左風扇 易扑嗎.... 可以post 張 close-up kup kup 嗎?

thanks

前面板 不是金屬物料 ?!,

D 扣 裝左風扇 易扑嗎.... 可以post 張 close-up kup kup 嗎?

thanks ...
gsmjmm 發表於 2015-10-31 01:03

前面板係膠的...
易撲係指前面上左風扇後?
我只用原装上左嘅2把12cm...冇上8cm...
唔覺有變形...

是想問易拆 ................嗎?

不過睇清楚後, 方形孔是 filter net, 圓孔 是front panel !!!

是想問易拆 ................嗎?

不過睇清楚後, 方形孔是 filter net, 圓孔 是front panel !!! ...
gsmjmm 發表於 2015-10-31 01:53

好易拆的...

C 兄, 你火牛好似反轉咗安裝,
火牛風扇向外就可以入新鮮風.

tfchun 發表於 2015-10-31 11:09

AGREE ..........

tfchun 發表於 2015-10-31 11:09

我隻牛係8cm扇後出的...
http://www.silentpcreview.com/article273-page1.html

由於細妹房太迫...要求換個淺身d嘅case...
用緊Antec Mini P180...
點知睇黎睇去ok d嘅tower case重深過佢. ...
jc9314 發表於 2015-10-30 23:40

支持開箱! 呢個箱個價好抵玩!
BTW想問下想CPU散熱係邊隻?THX!