[開箱] [圖已上]Fractal Design Define Nano S ITX CASE

等左2日終於到香港,有側透ITX箱兼防塵真係唔多選擇
終於等到呢類箱出,開箱喇

附配件及說明書,基本上我都唔睇,

面板探用拉絲面設計,感覺高貴

打開面蓋後可見有隔音棉喺面板後面,主要喺面蓋兩側入風
機前附設隔塵網,預先安裝一把140MM風扇
另外個人需要可再加裝一把120MM或140MM風扇
即可裝2組120MM或140MM風扇

側板

機尾,附設120MM靜音風扇

全機底部份附設可拆式隔塵網,另可裝120MM風扇

呢個箱最緊要既就係透明側板
側板螺絲經過特別設計,唔會甩出黎
同樣設有隔音棉

機頂設有散熱位,可裝2把120MM或140MM風扇
支援240MM或280MM水冷
唔用時可以用頂蓋覆蓋,令機箱達靜音效果
頂蓋同樣設有隔音棉

兩個箱SIZE對比

內籠部份,機底設有HDD架可裝2.5"或3.5"硬碟
唔用可拆出黎裝風扇

機背部份,有2個碟架
1個可裝2.5"或3.5"硬碟,近CPU散熱個碟架可裝2隻2.5"硬碟
線材附設紮線帶,可循環再用,值得一讚

線材有前置USB3.0,AUDIO,POWER LED等等
比N304多左條RESET線

準備搬屋囉

FD機箱真係幾貼心,近PCI螺絲位開大左個位方便用家上螺絲,正

最後上機

N304唔會賣,因我聽日會上2號機,多謝收看

快手............wow !!!

恭喜有新玩具

我都想換呢個

師兄又出手喇

師兄果然言出必行,by the way, how much?

師兄果然言出必行,by the way, how much?
oliverkof 發表於 3-2-2016 17:34

正C價599
比我想像中平

冇留心睇完,但其實中間咁吉好咩?玩自組水?

正C價599
比我想像中平
AL131 發表於 2016-2-3 20:12

前面好空虛

我03年初初入泥hkepc時有位人兄叫天天試硬件, 莫非樓主閣下就係佢既投胎轉世? :silent:

快手度SIZE問DEMCIFILTER免費拎網