[開箱] Sharkoon BW9000-W 簡易開箱

服役四年的Xigmatek Asgard III前面鐵網已經生銹, 又嫌它散熱不好, 昨天終於去海鮮舫買了個Sharkoon BW9000, 黑色同白色差$20, 我問店員可唔可以同價, 佢話唔得, 來貨係貴dd, 無奈只好要黑色, 點知店員check完話黑色冇貨, 咁就平d賣隻白色給我 XD

Xigmatek Asgard III

白色版, 那個裝三個3.5"裝置的架俾我除了下來

兩個5.25 吋磁碟槽, 五個3.5 吋硬碟槽, 兩個2.5 吋HDD/SSD
免工具架麻麻地好裝...

前置附送兩把140mm風扇, 後面一把120mm風扇
頂部有磁貼隔塵網, 前面和火牛低部也有一塊隔塵網
頂部兩個usb 3.0, 兩個usb 2.0插, Audio...

螺絲和索帶

把電腦硬件裝晒上去

背部執線, 好像不夠深, 勉強閂到機殼啦, 有點亂, 請見諒 XD

第一次開機唔着, 原來係唔記得拍番火牛後面個掣 XD

多謝收看

黑色價錢白色享受
我睇中呢個箱好耐

via HKEPC Reader for Android

白色...好快要換

白色...好快要換
zoin0000 發表於 2016-6-2 12:20

點解咁講? 會黃?

點解咁講? 會黃?
Tong05 發表於 2016-6-2 14:43

係,
我個時白得一年左右

係,
我個時白得一年左右
zoin0000 發表於 2016-6-2 14:50

6竟然 仲諗住買個白色case

nice
我部機就係用呢個殼(2月砌)
目前冇投訴

想問呢類頂板最部都係風扇o既機箱不太適合放係枱底? 熱風會一直吹住自己?

我都係用緊呢隻,感覺上前面入風量比較少,同埋I/O線短左少少,換風扇拆螺絲麻煩D,整體上算唔錯,價錢平

請問買咗幾錢?