[開箱] In Win H-Tower變形機箱

http://hk.apple.nextmedia.com/su ... t/20160609/19646793

首遇機箱,馬上被它的巨大外形所震懾!617×322×502mm、32.1kg的尺寸與重量,可是比一般文書型機箱大上6-8倍。機身有如裂甲的設計,內裏時時滲出陣陣紅光,有種極科幻的感覺,正都電腦電競砌機顧問阿To說:「機價都是破紀錄的!淨機箱售價要$20,000,暫時是深水埗黃金返過最貴的機箱!」

H-Tower最令gamer着迷之處,是成部變形金剛咁!機箱底部以一支油壓臂帶動,機身的八片強化鋁面板,可以好似一朵蓮花般隨時張開,變形過程中,四邊還會有激光射着枱面,為大家展示安全的變形區域,感覺非常hi-tech!除了一般手動按鍵變身,還可透過手機App操控機箱的開合,以至內裏LED燈的顔色,電競電腦真的從未如此型格過。「一般Gamer可能會為它的型格形所吸引,不過設計師原設計理念,可是為了方便玩家隨時更換機中硬件,是美觀與實用的雙結合。」

機身硬件插位亦頗多,機頂、機底就分別配置有360mm X1、120mm X3的散熱扇、PCI-E插槽8條、2.5吋硬碟插位4個,3.5吋硬碟插位1個、USB3.0插口3個、USB3.1 Type-C插口1個。

Have any c hing go there see it?

呢個係咪防唔到麈?

呢個係咪防唔到麈?
www00321 發表於 2016-6-9 06:49 PM

OPEN CASE防咩塵:0)

OPEN CASE防咩塵:0)
lkl0120 發表於 2016-6-9 18:52

咁樣計真係得一個“型”字可言

咁樣計真係得一個“型”字可言
www00321 發表於 2016-6-9 06:53 PM

OPEN FLAME係唔會有積塵嘅現象
只會有一層的塵粉停留

OPEN FLAME係唔會有積塵嘅現象
只會有一層的塵粉停留
lkl0120 發表於 2016-6-9 19:00

原來咁既,不過20000蚊真係覺得貴左d

仲以為師兄入左黎玩
點知又係淨UP
實物正C有SHOW出黎
係幾型
但香港應該無人會入

等土壕/米皇開箱文

仲以為師兄入左黎玩
點知又係淨UP
實物正C有SHOW出黎
係幾型
但香港應該無人會入 ...
pasupasu105 發表於 2016-6-9 19:12

20幾萬一呎既樓都有人買… 香港有既是紅色力量

依隻野係INWIN最後一隻存貨
講明除非ASUS落ORDER
如果唔是都唔會再開機做