有冇人用過Phanteks ENTHOO PRO M?

有幾條問題想請教
1. 隻箱散熱O唔OK?前面入風得唔得?
2. 機頂如果裝風扇,又用塔式散熱(U12S/U14S)會唔會頂到?
3. 隻箱會唔會太重?(過10KG)

淘寶有冇邊間OK?(可PM講)京東冇ACC,加上京東開ACC比較麻煩,所以搵淘寶.
有用過既ching,可唔可以補充一下隻箱有乜優點或缺點?thx

散熱好好
由舊果隻corsair 330r 換左之後我張r9 390x full load由94度降頻 降到 80度
成個設計,走線,風道都非常滿意

唔sure會唔會頂,我用一體水
個箱都幾重

我係淘寶搵人代落單京東,叫佢比番order no. 我自己同集運搞

唯一唔好係個隔塵網拆出黎洗唔算方便

via HKEPC Reader for Android

淘寶打PK515P就搵到, 唔洗去京東買
京東賣緊399 全WINDOW版, 黎緊仲會出GLASS版

散熱係頂級, 主要係因為前面入風接近冇任何阻礙, 但記得做好防塵否則會好吸塵, 封哂D窿, 最好就自己用FF143代替原裝前面
前面風扇建議用120, 唔好用140
你都幾細心, 機頂個架就係有呢個問題, 不過唔會頂, 我用緊D15S都仲有唔少位, 至少夠你放多把扇, U14S呢D唔洗擔心, 機頂個架方便在可以拆出黎, 但浪費左好多位, 差唔多有25MM接近一把扇嘅厚度係哂哂又用唔到, 風扇唔可以裝喺機頂同架之間(除非拆開機頂)
官網有SHOW淨重, 個箱唔算重, 算輕

機頂架有個解決方法就係唔好用個架, 直接裝扇喺機頂, 但機頂冇窿係岩用, 所以要自己諗計固定

散熱好好
由舊果隻corsair 330r 換左之後我張r9 390x full load由94度降頻 降到 80度
成個設計,走線,風道 ...
063~Anson 發表於 2016-6-19 00:27

代購收你幾錢?

回覆 4# 1112311123
京東個價打97折
佢地用大陸D儲值卡之類既野應該有平

回覆  1112311123
京東個價打97折
佢地用大陸D儲值卡之類既野應該有平
063~Anson 發表於 2016-6-19 00:44

方唔方便/快唔快手?

回覆 6# 1112311123
OK呀無咩阻濟, 都係搞左幾分鐘

PRO M京東最平賣過299, 黑色WINDOW版, 上年雙十一嘅事, 依家618周年慶都做唔返呢個價, 有今生冇來世呀呢個價

399 WINDOW版送多把扇, 所以你試下搵代購睇下買唔買到399

回覆  1112311123
OK呀無咩阻濟, 都係搞左幾分鐘
063~Anson 發表於 2016-6-19 00:48

PM我俾條LINK我得嘛, THX

你如果收到大陸SMS, 就開到AC, 之後喺淘寶買GIFT CARD就買到自營貨
有銀聯卡好似係可以直接俾錢唔洗煩