求類似silverstone ml08推介

35cm長x40cm高x15cm闊
價錢越低越好
要香港有行貨
大牌子唔知有冇?
最好可以裝到3.5“同埋DVD
最好有埋風扇
雖然rvz02係幾好
但係冇得裝風扇
有啲擔心擺果個位嘅散熱
ps:擺嘅位基本上係得前面通風

——————————————————————————
除咗rvz02之外仲有無同ml08差唔多size嘅箱?

上網搵到silverstone rvz02
好似幾好咁
但係中央田同海鮮坊個價差成百蚊
有冇用過呢個箱嘅ching可以俾啲評價

via HKEPC Reader for Android

上網搵到silverstone rvz02
好似幾好咁
但係中央田同海鮮坊個價差成百蚊  
有冇用過呢個箱嘅ching可以俾 ...
losiukit1 發表於 2016-7-4 18:06

樓主你話要mATX機箱即係點解?初初以為係micro-ATX,但係silverstone rvz02係mini-ITX機箱。

樓主你話要mATX機箱即係點解?初初以為係micro-ATX,但係silverstone rvz02係mini-ITX機箱。
...
LTan 發表於 2016-7-4 18:29

原本一開始係真係睇matx
不過佢個位真係太窄
上網search到rvz02好似幾好咁
於是就變咗itx

原本一開始係真係睇matx
不過佢個位真係太窄
上網search到rvz02好似幾好咁
於是就變咗itx ...
losiukit1 發表於 2016-7-4 19:00

隨機應變!
未用過rvz02,不過森林有百幾個用家評論過,有四星半,應該唔錯。

有諗過呢個, 最後買咗RVZ01-E

有諗過呢個, 最後買咗RVZ01-E
tek2 發表於 2016-7-5 16:58

咩原因呢?
我見佢好似係完全無得裝3.5"同埋dvd
但係可以裝atx?

係無3.5"同dvd, dvd反正少用買usb外置就得
files放nas所以需要大hdd
買RVZ01-E因為可以裝case fan

係無3.5"同dvd, dvd反正少用買usb外置就得
files放nas所以需要大hdd
買RVZ01-E因為可以裝case fan ...
tek2 發表於 2016-7-5 18:04

咁而家i5 6500同埋750ti嘅熱力應該唔算高
唔裝風扇應該都ok?

via HKEPC Reader for Android

應夠了,  rvz02多散熱窿