[開箱] Alienware x51 開箱

最近E3完左,睇到有好多game都要高配置, 既然係咁,不如早買早享受.,所以快快手整左部然後買埋部vive. 買x51 係因為DELL話呢部野跟得上VR.未來仲有咁多VR GAME 買定部勁電腦實無死.想玩VR 同玩高配置嘅overwatch 係買電腦嘅主因(overwatch 真係出奇地咁好玩)
IMG_4162.JPG 的副本.jpg

個箱其實幾大個,同張枱差唔多,不過好似唔係好重
IMG_4165.JPG 的副本.jpg

IMG_4172.JPG 的副本.jpg

好了,開箱了,
IMG_4177.JPG 的副本.jpg

一打開,仲有個箱……
IMG_4179.JPG 的副本.jpg

拿出來第一層是配件盒
IMG_4181.JPG 的副本.jpg

主機係下面,見到外星人頭都興奮,旁邊仲有個長方形盒,不過先睇第一個盒
IMG_4185.JPG 的副本.jpg

IMG_4191.JPG 的副本.jpg

有個超巨型的變壓器,使用手冊,插頭,兩隻光碟同一個滑鼠
睇埋長方形盒先
IMG_4192.JPG 的副本.jpg

IMG_4194.JPG 的副本.jpg

keyboard 一個
IMG_4198.JPG 的副本.jpg

我覺得幾得意XD
好啦,到本體
IMG_4200.JPG 的副本.jpg

先除去防撞睇下先,
外觀幾型幾科幻,正前方有個外星人
IMG_4202.JPG 的副本.jpg

IMG_4204.JPG 的副本.jpg

後面都係D USB 插糟,HDMI插糟,MDP,抽風口
睇埋配置先
Intel® Core™ i5-6400 處理器
NVIDIA® GeForce® GTX 970
咁嘅配置應該應付到好多我想玩嘅GAME
IMG_4161.JPG 的副本.jpg
IMG_4163.JPG 的副本.jpg
IMG_4169.JPG 的副本.jpg

恭喜 Show D 燈圖來睇下 (放的大張少少的圖 please)

又幾靚仔

外星人又入侵CASE區
都話外星人係廠機唔係CASE

N年前有想過買外星人
但最後都係玩自作PC

師兄呢個 size 既機箱我夢寐以求!!好慳位打橫擺可以做 HTPC

好葡萄...呢部好似有埋水冷散熱 wor

咁既SPEC點應付好多遊戲呀,一張970得3.5GB VRAM

回覆 2# luixyz
外星人真係好型

回覆 8# 隨機人生
情意結丫麻,都夠玩既