[開箱] Fractal Design Node 202 ITX Case

詳細開箱文係呢度 https://www.youtube.com/watch?v=YsDW0Q9Jeas

主要係想講下使用心得, 隻箱只可以用SFX火牛, 令到SIZE比其他ITX箱細好多
強烈建議用全模組牛, 用埋定制線更佳
隔塵網有3個, CPU FAN, 火牛, 顯示卡都照顧到, 但唔容易拆出來
可以裝到FULL SIZE 顯示卡, 用來係廳玩VR一流
而顯示卡前面可以裝到2把12CM風扇, 有助降溫
裝唔到3.5吋硬碟係敗筆, 而且前面IO的線唔知做咩整到鬼死咁長, 影響整線, 係細節上可以做得再好D
價錢上真係亳無優勢, 賣成6百5竟然只係膠殼, 對比DEFINE S/R5真係......
不過OVERALL來講, 係擴充性同SIZE上已經係交足功課
如果用料和細節上做得好D就更好

最勁可以塞張咩 display card 入去打機?

左邊咪放到Display Card! 1080都放得落!靚機箱!

GTX 1080都放到, 不過最好用公版卡
因為公版卡係將熱直接排出機箱外面
非公用下吹式風扇好易積熱
如果用非公顯示卡最好加多2把風扇係張卡前面
外國有人試過可以降差不多10度

可唔可以上下掉轉..usb io係上邊?

可唔可以上下掉轉..usb io係上邊?
啦la 發表於 2016-7-17 14:32

反轉部機擺

Nice 機箱,請問師兄邊度有得買?thanks!

Nice 機箱,請問師兄邊度有得買?thanks!
starkim 發表於 2016-7-22 18:38

旺電..........

GTX 1080都放到, 不過最好用公版卡
因為公版卡係將熱直接排出機箱外面
非公用下吹式風扇好易積熱
如果用非 ...
雀巢 發表於 2016-7-17 14:04

非公下吹式用係呢D箱做D改裝就得
http://iguang.tw/u/4195295/article/534375.html

師兄請問你個雙層玻璃芒架係邊庶買?