相問一下底板SIZE 同埋有機箱想玩野介紹

其實底板有幾種?, 可能真係有好幾種
但一般家用其實係咪得 E-ATX , ATX , M-ATX , 同埋 ITX ?
唔記一些廠機的特別尺寸的話應主要係呢四種?
因為本人都最近想砌一部ITX , 但ITX 又有一些會有MINI-ITX 等等字眼
其實係咪都係一樣?因為都想砌一部幾細下的機放在床邊, 所以愈細愈好
而又因為要買機箱, 所以如果我看見機箱有ITX 的尺寸就實裝到入ITX 的板去?

另外機箱方面大家有冇一些夠細, 可以裝到 1SSD, 同1個3.5 HDD , 又可以用到大OR 細火牛的(不想用外置牛) , 唔駛要用顯卡, 大家唔知有冇好介紹? 淘寶買都OK呀~~

唔知大家又有冇見過以下呢個WALL-E 機械人機箱呢? HAHA

係百度貼吧見過,夠曬睇頭

我最近淘左呢個機箱呀!

係百度貼吧見過,夠曬睇頭
sam0511 發表於 2016-9-28 23:22

都未有人SHARE 真實機照呢

我最近淘左呢個機箱呀!
yhtse1 發表於 2016-10-2 15:51

師兄你真係淘左?
有冇多D實物相看?
拜託你呢師兄~!!! 因為我都好想訂, 但睇佢既相又未必信得過....
但都成千多元所以好想看實物呢..................
重有好似佢出第二代了?
師兄你買的係第一定第二代?

其實任何人都可以 UP 一個標準出黎
問題係有冇人跟者...
果時 AMD 都 UP 過 MINI-DTX ,之後都係得零星幾塊~ ...
wing230 發表於 2016-10-2 16:14

STX 好新的? 好似找唔到規格呢

147MM X 140MM

通常跟箱賣
wing230 發表於 2016-10-2 21:50

呢個膠箱真是好肉酸…