在香港有沒有類似的TFX+MATX機箱賣

條件:
1. 用TFX牛
2. 裝到2*3.5, 1*2.5, 冇5.25冇所謂,有5.25的話,我可以另外買架轉做1*2.5+1*3.5+2*usb3
3. 寛度不超過110cm
4. 我會買Acbel TFX 300W 80+銅 $360嚟裝
5. SFX牛條power cord唔好係側面出,要同底板同一面出

符合以上條件的,在香港暫時只見到GTR S501, S502, S503,但可惜要連GTR火牛買
仲有冇其他牌子的箱?

以下呢個香港冇得賣,有可能會買呢隻
IN WIN BL040 w/IP-S300FF7-2
5.25" x 1, 3.5" x 1, 3.5" x 2, 2.5" x 1
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811108425

我都有考慮呢隻嘅,靚過BL040之餘,隻跟機牛仲好過in win上一代嘅BL系列,有8pin CPU頭,我塊板8pin,想插盡佢。
不過CE685 driver bay少咗啲,我本身有3隻3.5" hdd,諗住整體一下檔案,縮到得番2隻3.5" hdd。

IN WIN CE685.FH300TB3
Black MicroATX Slim Case Computer Case comes with a 300W TFX 12V PSU 300W TFX 12V PSU Power Supply
https://www.amazon.com/IN-WIN-De ... 00TB3/dp/B00J8LZDSG

淘寶搵下有冇。

淘寶搵下有冇。
戀人未滿 發表於 2016-12-19 16:28

淘寶全部立方形,好少扁嘅MATX箱

淘寶全部立方形,好少扁嘅MATX箱
iwinson 發表於 2016-12-19 16:29
我淘仔search TFX matx機箱一個cube都見唔到喎...

我淘仔search TFX matx機箱一個cube都見唔到喎...
yjfoeg 發表於 2016-12-20 11:43

得一版結果,一隻前置USB3.0都冇,超過2個隻cube,有幾隻ATX大箱

search "matx 機箱 超薄" 就淨係得同一款大水牛,N間鋪咁樣

可以去淘寶或者森林買

可以去淘寶或者森林買
香煎香腸 發表於 2016-12-21 20:33

呢樣我係上面search哂了,謝謝。

search <偉思>or<WINSIS>