價錢2000以下既靜音機箱係咪首推R5?

如題,因為部機長期都會開過夜,發覺用緊既WING12風扇聲幾大,已經買左貓頭鷹扇準備換,但係就心思思想換埋隻靜音機箱,預算千幾蚊係咪應該入R5?

我可以好肯定甘答你係。我個config就係R5加兩把貓頭鷹,離開張床唔夠一米,如果熄左LED根本唔知開左機。
防塵隔音散熱空間走線都係一流,1500蚊之內無對手。
原裝兩隻140風扇本身OK靜,夜晚無workload時較細電壓更靜.
兩把貓頭鷹一把擺後(向外吹),一把擺底部火牛隔離(向內吹,直達顯卡),造成正壓防止入塵,用左成年到依家完全無塵。

我可以好肯定甘答你係。我個config就係R5加兩把貓頭鷹,離開張床唔夠一米,如果熄左LED根本唔知開左機。
防 ...
314315316 發表於 2017-3-5 22:53

Ching, 問一下R5,我已裝240冷排,擺係上面向外吹!跟機兩把仍然在前面,想問一下要做正氣壓箱,係唔係要係底加多把風扇吹入?

防 ...
314315316 發表於 2017-3-5 22:53

CHING 用邊隻貓頭鷹?

自己加靚吸音綿重好啦。

Ching, 問一下R5,我已裝240冷排,擺係上面向外吹!跟機兩把仍然在前面,想問一下要做正氣壓箱,係唔係要 ...
fatman 發表於 2017-3-5 23:13

你滅一張單層廁紙條,鋪係IO面板隔離D窿窿到,如果正壓條廁紙唔會貼實機箱。
你依家平時可能係正壓,打機時(冷排以及顯卡風扇抽風加強)可能變負壓。加多把係底向入吹應該ok。

HDD最大聲,飛走曬HDD

CHING 用邊隻貓頭鷹?
c37599 發表於 2017-3-6 01:33

Noctua 貓頭鷹NF-A14 PWM 14CM Case Fan

HDD最大聲,飛走曬HDD
麥高比 發表於 2017-3-6 19:24

你講的好岩,用左貓頭鷹之後,HDD聲大過風扇。