[實用軟件] 剛剛收到whatsapp有更新呀

唔知有咩新function
希望其他apps都keep住有更新

試左,但send唔到video

經常迫人更新,越來越大食,好討厭。

Whatsapp v2.7 (2012)   5 MB
Whatsapp v2.9 (2013)  10 MB
Whatsapp v2.11 (2014) 15 MB
Whatsapp v2.12 (2015) 18 MB
Whatsapp v2.16 (2016) 28 MB
Whatsapp v2.20 (2017) 40 MB (prediction)
Whatsapp v2.25 (2018) 60M (prediction)
Whatsapp v3 (2020) 100 MB (prediction)

如果淮我用舊版就好了,懷念v2.7,v2.7我夠用了。

今日(2016-4-7) 又有新update, total size 27m, 不過未見到有咩新野

via HKEPC Ionic Reader v1.2.9 - Android

今日(2016-4-7) 又有新update, total size 27m, 不過未見到有咩新野

via HKEPC Ionic Reader v1.2.9 - And ...
timothy2815 發表於 2016-4-7 09:11 AM

追返其他平台有加密訊息功能

成鬼更新浪費流量,咪又係發文字信息

偉偉偉 發表於 2016-4-7 09:23 AM

apps內置通知鈴聲同emoji都估有一定空間

偉偉偉 發表於 2016-4-7 09:23

有更新總好過無既

via HKEPC Ionic Reader v1.2.9 - Android

追返其他平台有加密訊息功能
寂寞的FSY 發表於 2016-4-7 09:19

但很奇怪, 我部機WhatsApp未更新, 在每一個chat內已顯示point to point encryption的訊息.

但很奇怪, 我部機WhatsApp未更新, 在每一個chat內已顯示point to point encryption的訊息. ...
happy_gemini 發表於 2016-4-7 01:36 PM

版本係幾多?
因我果部係今朝早更新,翻睇我幾個聯絡人,發現要雙方版本都支援加密功能先會開始顯示加密字眼,是但一邊唔支援加密功能都唔會顥示