賣$799的全新DC仔

今日係'死光'見到,賣$799 + free 4G SD。
試左一陣,反應都幾快。有D想買,好平下........
不過用2A電,驚閃光回電果下,會慢左D。
有冇人用過呢?有冇D評價參考下?
始終以前D'三叔'機仔,口碑一般般

http://www.samsung.com/hk/consum ... l_cd=EC-ES15ZWDA/HK

驚閃光回電果下,會慢左D  

下下閃咩

回覆 2# 的帖子

咁我地係咪又下下影夜景?
成日都用高ISO影相?

唔係的話,咁買機既時候,點解大部份人都傾向選一部,noise低D既機?
有D野,唔係下下用,但用得著果時有問題,就係一個concern.....

By the way, 基本上每部單反dpreview都會有內閃測試,
唔通買單反既人,因為要下下閃,所以dpreview先有呢個測試?

回電果下 dc仔好細數 show相果下都回完

你估你D大火外閃咩一樣要回

三叔'機仔 epc有幾多人用過

By the way,
你就800蚊去試都ok先買 完美主意  

原帖由 loklokxp 於 2009-8-26 01:43 發表
回電果下 dc仔好細數 show相果下都回完

2 x 2A電的話,我至少可以數10部近一年來出既機出黎,係show完相都未完全回足電。

原帖由 loklokxp 於 2009-8-26 01:43 發表
三叔'機仔 epc有幾多人用過

我唔知,但係咪我要知道有幾多人用過,先至問得?

By the way,
你就800蚊去試都ok先買 完美主意  

你想講乜呀?by the way?

我覺得平平地買黎玩下無問題
但係要問下自己係唔係真係對相機無乜要求
免得買完唔岩自己心水

我成日同朋友講, 一件唔岩自己心意既產品, 最後只會變成一件家中垃圾

原帖由 kabuto 於 2009-8-26 01:17 發表
今日係'死光'見到,賣$799 + free 4G SD。
試左一陣,反應都幾快。有D想買,好平下........
不過用2A電,驚閃光回電果下,會慢左D。
有冇人用過呢?有冇D評價參考下? ...

點解唔試埋閃光

原帖由 新遺失戰艦 於 2009-8-26 02:19 發表
我成日同朋友講, 一件唔岩自己心意既產品, 最後只會變成一件家中垃圾

師兄講得好岩!
$799好平,但用唔著,唔岩用就等於貴垃圾。
自問亦唔係完美主義者。唔會傻到話:部機冇28mm wide,LCD 唔夠鮮色等等。
但自己工作的公司,實在又買過好多用2A電既DC,一用閃就好多問題,所以先拎出黎討論下。
我自己有G10,單反用5D 同 500D。但大熱天時,實在唔想下下拎咁重野出街。所以先想搵部平機粗用,總好過用手機卦.....