想搵部"DC"專影微距,Nikon L20 & Canon A480 邊部好微距好D

想搵部"DC"專影微距,Nikon L20 & Canon A480 邊部好微距好D

先幾日係相機鋪店員介紹左呢兩部:Nikon L20 , Canon A480

& Panasonic LZ8 點睇

請問呢3部如何,或者仲有冇其他選擇?

Thx

l20 5cm
a480 3cm.. with super macro mode 1 cm (digital??)
http://www.digitalcamerareview.c ... anon+powershot+a480

Lz8 5cm also.

performance wise , or IQ... I have no idea.
L20  and a480 has no IS... so... tripod...

不如講,你想影邊類型的macro?

A480 is 1cm

原帖由 dennix 於 27-8-2009 11:22 發表
不如講,你想影邊類型的macro?

主要係影植物…葉 & 自己收藏既錢幣

原帖由 kalunkwok 於 27-8-2009 22:51 發表
A480 is 1cm

但呢部機會唔會好似其他人既評語,勁多雜訊....

微距黎講我覺得SONY係唔錯架

原帖由 市花 於 29-8-2009 10:03 發表
微距黎講我覺得SONY係唔錯架

請問 Sony 有冇邊隻推介...

我用 2年前嘅T20 影
我唔知依家D T SERIES 仲有冇 1CM MARCO

原帖由 市花 於 30-8-2009 10:06 發表
我用 2年前嘅T20 影
我唔知依家D T SERIES 仲有冇 1CM MARCO

咁如果平價DC,有邊部影微距表現會較為出色?Thx