呢張相好毒!

先唔好理用乜野機影,100%放大睇,聞下相先......
留意一下,個女人額頭中間,膊頭既受光位,冇死白,有大量細節。
再睇下D頭髮、睇下膊頭後面,暗位D玫瑰花.....
強!
冇錯用ISO80影,但又有邊部機既ISO 80/100 D noise少得黎又有咁多details ?
(千祈唔好同我講富士,我用過F31fd 2年,有乜優缺點我可能熟過你)

原帖由 kabuto 於 2009-9-1 23:19 發表
先唔好理用乜野機影,100%放大睇,聞下相先......
留意一下,個女人額頭中間,膊頭既受光位,冇死白,有大量細節。
再睇下D頭髮、睇下膊頭後面,暗位D玫瑰花.....
強!
冇錯用ISO80影,但又有邊部機既 ...

唔駛賣關子了....是 canon 的機

仲有, 麻煩下次只出 link, 因為張相實在太大了

原帖由 evil_clone 於 2009-9-1 23:25 發表

唔駛賣關子了....是 canon 的機
仲有, 麻煩下次只出 link, 因為張相實在太大了

完全冇賣關子既諗法,一睇exif就乜都知啦。你咁講好奇怪。
我出link架喎....

原帖由 kabuto 於 2009-9-1 23:29 發表

完全冇賣關子既諗法,一睇exif就乜都知啦。你咁講好奇怪。
我出link架喎....

文字LINK唔係相片LINK呀.....

如果要呢張相既質素... 依家好幾部DSLR都一定做得到架啦...

原帖由 清風浮雲 於 2009-9-1 23:50 發表
如果要呢張相既質素... 依家好幾部DSLR都一定做得到架啦...

如果以DC 呢個平台?

呢張相見過,應該係 canon 機, 因為 canon DC 最近變左, 由 iso50 > iso80
我係外國既網站見過, 呢個 model 影過 G10 / SX 10 / LX3

原帖由 阿勤 於 2009-9-1 23:53 發表

如果以DC 呢個平台?

應該都有, 等我搵搵資料先
其實佢呢張相SET好晒野打好晒燈... LX3都已經可以做得到
不過我手頭上冇LX3又係影咁上下既晒, 不過可以肯定100%
睇都可以好清晰囉如果要呢張SAMPLE相既效果

原帖由 清風浮雲 於 2009-9-2 00:13 發表

應該都有, 等我搵搵資料先
其實佢呢張相SET好晒野打好晒燈... LX3都已經可以做得到
不過我手頭上冇LX3又係影咁上下既晒, 不過可以肯定100%
睇都可以好清晰囉如果要呢張SAMPLE相既效果
當然, LX3 同G系係同級 應該都得既-3-

不過一個行左一個行右