新玩具...

比起a850,我覺得呢個小玩意黎得更有驚喜!

夾埋支F58AM,個頭可以扭返落黎,射向柔光傘較中心地方,咁就慳返個Z頭

GOOD~
正飛燈~

加埋,
SONY支閃可以橫直轉向太方便了~

鬼叫原裝果個貴到hihi
另....ching你D閃光相

這set o野在瑩記好似賣$230, 行2.4g, 最快閃燈同步係1/250, 這個價錢其實好超值, 因為再貴o的好o的已經要買elin skyport o個隻, 雖然同步及距離快好多和遠o的, 但個價就差唔多要成$1,500.-

SONY支閃可以打橫轉, 的確好玩~

原帖由 ahern 於 2009-9-4 09:13 發表
這set o野在瑩記好似賣$230, 行2.4g, 最快閃燈同步係1/250, 這個價錢其實好超值, 因為再貴o的好o的已經要買elin skyport o個隻, 雖然同步及距離快好多和遠o的, 但個價就差唔多要成$1,500.-

我晌另一間網店買,都係晌SSP高登附近
因為用sony機所以可以唔需要nikon條sync cord,店主收返條cord計我200蚊
另外用黎接住支燈同支腳果個波頭又係推介,比一般膠製果隻好用好多!

原帖由 ahshing 於 2009-9-4 10:27 AM 發表

我晌另一間網店買,都係晌SSP高登附近
因為用sony機所以可以唔需要nikon條sync cord,店主收返條cord計我200蚊
另外用黎接住支燈同支腳果個波頭又係推介,比一般膠製果隻好用好多!

插個PT04 KO 問題

SONY原裝果個係點樣的?

原帖由 bakamono 於 2009-9-4 09:03 發表
鬼叫原裝果個貴到hihi
另....ching你D閃光相

係唔無線飛燈器?
Minolta D5D+Sigma EF500DG super 可用嗎?

原帖由 白白 於 2009-9-4 10:48 發表

插個PT04 KO 問題

PT04我之前用開,訊號太弱,10m已經開始收唔到,連高低角度都有影響
另外果個關節位又唔係好穩陣,扭得太大力又驚扭爆粒鑼絲