買左個收藏家

琴日買左個收藏家
咁睇佢說明書啦...開m mode..就應該係40-50%濕度
但我開左1晚...佢得返30%左右...
正常嗎??

擺野入去啦......一時三刻唔到40-50%唔會壞架喎

佢果個只係參考數據唻嫁唧...
因為我果個長期教去 L 就岩岩好 keep 住 50% - 55%
唔計打開左拎野之後都冇咩點郁...好準下...

噢~~
我想問多樣野
佢有支紅燈,係會長著...定係,佢keep左個濕度就會停??

原帖由 Pointer 於 2009-9-10 16:14 發表
佢果個只係參考數據唻嫁唧...
因為我果個長期教去 L 就岩岩好 keep 住 50% - 55%
唔計打開左拎野之後都冇咩點郁...好準下...

我覺得50-55%唔太穩陣, 如果個濕度計有較大誤差就hi晒野

45%會好d, 最好加多一兩個做reference

原帖由 albert 於 2009-9-10 16:25 發表

我覺得50-55%唔太穩陣, 如果個濕度計有較大誤差就hi晒野

45%會好d, 最好加多一兩個做reference

除左佢本身果個之外...
我本身都放左一個Crecer既濕度計入去...
兩個都好夾口供下

原帖由 Pointer 於 2009-9-10 16:30 發表

除左佢本身果個之外...
我本身都放左一個Crecer既濕度計入去...
兩個都好夾口供下

網上找到

呢隻..50蚊yahoo賣

唔知如何呢??

個人對濕度計之意見...
- 行針
- 日本製 (如:Hakuba、Crecer)
- 一百蚊左右

唔好同我講 Lab 用果 D...
事關你有錢我冇

原帖由 Pointer 於 2009-9-10 17:44 發表
個人對濕度計之意見...
- 行針
- 日本製 (如:Hakuba、Crecer)
- 一百蚊左右

唔好同我講 Lab 用果 D...
事關你有錢我冇

行針,係指咩??
一百蚊左右,係邊到可以買到丫??

我o係文具舖買,三十幾蚊o既,都已經好準確下