光圈大左, 但感光元件細左?

其實係好事定係壞事...
講緊既係LX5 進化 LX7...
其實咁影出來既相會有冇咩太大分別GA?

其實係好事定係壞事...
講緊既係LX5 進化 LX7...
其實咁影出來既相會有冇咩太大分別GA? ...
我係小魚兒 發表於 2012-7-19 15:41

I am still using LX2

LX5 CCD
LX7 CMOS

感光元件都吾同....點比大少

I am still using LX2

LX5 CCD
LX7 CMOS

感光元件都吾同....點比大少
hkbaby 發表於 2012-7-19 15:42

我指感光元件既呎吋都唔同左...LX7 反而細左
LX7唔用CCD 既原因係D人成日話高ISO 唔得MA....P記咪應民意 換左佢LOW...

我指感光元件既呎吋都唔同左...LX7 反而細左
LX7唔用CCD 既原因係D人成日話高ISO 唔得MA....P記咪應民意  ...
我係小魚兒 發表於 2012-7-19 15:48

soasd.... ISO 都吾係 一定要咁高...  set耐D 快門, 手又定. 再5係+ev ...

soasd.... ISO 都吾係 一定要咁高...  set耐D 快門, 手又定. 再5係+ev ...
hkbaby 發表於 2012-7-19 16:02

P記機冇防震...唔同O記=3=....依個係佢失敗比OMD 食左好多市場既原因!
另外連D入門/中階既DSLR 都用CMOS...可以加快連拍速度...咁仲邊有人用CCD
再加上聽聞CCD 貴D ,生產商少左 用CMOS 都好既 佢地賺多D

P記機冇防震...唔同O記=3=....依個係佢失敗比OMD 食左好多市場既原因!
另外連D入門/中階既DSL ...
我係小魚兒 發表於 2012-7-19 04:04 PM

無防震?
你指鏡防定係sensor?

無防震?
新遺失戰艦 發表於 2012-7-19 16:30

body

另外連D入門/中階既DSL ...
我係小魚兒 發表於 2012-7-19 16:04

P記機冇防震 ......

I use CCD

無防震?
新遺失戰艦 發表於 2012-7-19 16:30

機防[email protected][email protected] O記有, P記係鏡防...不過LX 系有冇就唔知...

P記機冇防震  ......
hkbaby 發表於 2012-7-19 16:37

BODY冇GA...GX/G/GH 果D不嬲都冇