三洋充電池充電器

閃光燈用的電池成日走電, 好快無電
今天係星際見到ENELOOP 快差$238 連4粒白電
價錢抵買嗎??

其實如果唔洗快差(1.5HR) 根本無需要咁貴.. (2HR) 已經平幾廿蚊
同埋比佢FAKE 左既就係.. 快差只係適用於兩粒電, 如果4粒電同時差, 咪又係慢...

我覺得POWEREX 叉坐同 POWEREX 電勁好多..............

閃光燈用的電池成日走電, 好快無電
今天係星際見到ENELOOP 快差$238 連4粒白電
價錢抵買嗎?? ...
pauly2k2003 發表於 2013-5-18 17:45

星際個價一定比SSP貴

我覺得POWEREX 叉坐同 POWEREX 電勁好多..............
008325 發表於 2013-5-18 18:48

powerex叉機係堅料
不過電我覺得eneloop pro好d
我有早期powerex非低自放既已經total lost
之後再買imedion雖然係唔錯,但eneloop pro可以話係更好

powerex叉機係堅料
不過電我覺得eneloop pro好d
我有早期powerex非低自放既已經total lost
之後再買imedi ...
ahshing 發表於 2013-5-18 18:59

乜野叫total lost

Eneloop 定eneloops pro 好d??
價錢相差大嗎??

乜野叫total lost
mad scientist 發表於 2013-5-18 19:04

就咁擺晌度擺到用唔到,用原裝叉機都recover唔到,咁咪total loss咯!

Eneloop 定eneloops pro 好d??
價錢相差大嗎??
pauly2k2003 發表於 2013-5-18 19:07

eneloop pro容量大d,有行家話用閃燈連拍時overheat少d
大概係咁啦

就咁擺晌度擺到用唔到,用原裝叉機都recover唔到,咁咪total loss咯!
ahshing 發表於 2013-5-18 19:09

甘唔叫得好, eneloop / pro / AA /AAA 買左過百粒都冇樹