有冇人用過Go Pro?

部機係咪可以係幾層樓高掉落去都唔會爛
同埋Gopro適唔適合做Helmet Cam?

無用過...不過好似真似好堅下...
http://www.youtube.com/watch?v=W4YT40MRB1I
DigitalRev TV 有"玩"過, 打打跌跌都OK

Helmet CAM 應該都係, 好多外國人都有玩

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

同埋Gopro適唔適合做Helmet Cam? ...
victor3497 發表於 2013-5-22 22:46

我有用過 係完全適合

同埋Gopro適唔適合做Helmet Cam? ...
victor3497 發表於 2013-5-22 22:46

我有用過 係完全適合
如果買gopro 去denford買(佢係cam2既旗下店) 最平係佢

不過大部份映出來都係有魚眼效果

但係點樣先可以好簡單咁"痴"上去個helmet到:o
個個accessories係咪跟cam送

我有用過 係完全適合
如果買gopro 去denford買(佢係cam2既旗下店) 最平係佢 ...
Z君 發表於 2013-5-25 00:55

seems attractive, thx ching

或者買Sony 的As15 運動攝影機, 呢部拍出來的顏色,清晰度都比gopro 好, 但配件就無gopro 咁多

或者買Sony 的As15 運動攝影機, 呢部拍出來的顏色,清晰度都比gopro 好, 但配件就無gopro 咁多 ...
~chimagun~ 發表於 2013-5-27 14:53

如果會做後期gopro的確好d
唔會點做調色sony隻色就比較易入眼,不過香港行貨有點貴,晌taobao買大陸行貨抵好多
btw,as15 d accessory唔少過gopro,係爭都係爭個3D housing

如果會做後期gopro的確好d
唔會點做調色sony隻色就比較易入眼,不過香港行貨有點貴,晌taobao買大陸行貨抵 ...
ahshing 發表於 2013-5-27 14:58

同意gopro後制會比較方便, 另外gopro影相比Sony好, 因為sony只有1920x1080.
但Sony 仲有個幾不錯的防手震功能, 但係就要強制用120度