最近佳能係咁送100D白色俾啲女藝人

見到有官恩娜和顏卓靈
但手機當道的今天.....仲要跟kit鏡

見到有官恩娜和顏卓靈
但手機當道的今天.....仲要跟kit鏡
cpk 發表於 2014-6-25 15:28

手機同單反比重有距離

係lo,至少送18-135 or 70-200 la

回覆 2# NEO_HK
呢層當然的
但要帶佢出去交差俾佳能亦未必係易事(助手,辛苦你了!)

回覆  NEO_HK
呢層當然的
但要帶佢出去交差俾佳能亦未必係易事(助手,辛苦你了!) ...
cpk 發表於 2014-6-25 16:04

100D KIT 唔重

回覆 5# NEO_HK
但始終冇DC咁方便輕巧(我知體積和類單反長炮DC接近)

回覆  NEO_HK
cpk 發表於 2014-6-25 16:25

裝支EF 40mm f/2.8 STM上去100D度就會變得好輕巧。

裝支EF 40mm f/2.8 STM上去100D度就會變得好輕巧。
harryytm 發表於 25-6-2014 17:48

但始終冇DC咁方便輕巧

認真, 單反就算唔插鏡都, 始終冇DC咁方便輕巧~

回覆  NEO_HK
cpk 發表於 2014-6-25 16:25

方便的話拿手機算 , 長炮DC 都差唔遠 , 我A5000+EF-NEX_AF+TAMRON 70-300 DI VC USD CANON , 都唔會差好遠 , 用得長炮我情遠6D+TAMRON 70-300 DI VC USD CANON好過 , 抖帶+6D 唔覺重 , 又高機動性

方便的話拿手機算 , 長炮DC 都差唔遠 , 我A5000+EF-NEX_AF+TAMRON 70-300 DI VC USD CANON , 都唔會差好 ...
NEO_HK 發表於 2014-6-25 18:52

ching 用邊個接環… 我個 deotech 用落 tamron 70 300 vc 度D光圈錯哂,唔識收返D頁