日本買鏡頭,有冇人有經驗?

下個月去,想買 SEL1670Z

74,005 yen

如果用呢個價,有免稅既話,為番 HKD 48xx

有冇人試過?

定係去  bic camera, 我見佢用 Visa card 有 5% off..

回覆 1# $foo

咩地區?

回覆  $foo

咩地區?
奶醬多 發表於 2014-9-26 13:13

東京

我係新宿bic camera買過pentax da15
俾埋 passports個sales,佢會一次過做埋退稅
唔知係佢唔熟定點,佢搞左成個鐘有多

我買過二手, 唔太難

我係新宿bic camera買過pentax da15
俾埋 passports個sales,佢會一次過做埋退稅
唔知係佢唔熟定點,佢搞左 ...
evil666 發表於 2014-9-26 14:40

但網上人話
bic camera 舖價係貴過網上價
而且不能 discount (e.g. visitor 8% off / visa 5% off) 一齊用
計番其實 kakaku 果d細店比較平

但網上人話
bic camera 舖價係貴過網上價
而且不能 discount (e.g. visitor 8% off / visa 5% off) 一齊 ...
$foo 發表於 2014-9-26 14:45

我係正價+8%visitor off+5%tax return
正價同網價一樣
特價貨唔係間間都有

我係正價+8%visitor off+5%tax return
正價同網價一樣
特價貨唔係間間都有
evil666 發表於 2014-9-26 14:55

即係 total 平左 8% + 8% + 5%?
勁喎
咁你個 da15 結果比左幾錢?

即係 total 平左 8% + 8% + 5%?
勁喎
咁你個 da15 結果比左幾錢?
$foo 發表於 2014-9-26 17:48

緊係唔係la
8% + 5% = 13% off
我買果時新出,正價68900*0.87=59943
宜家正價平左好多

緊係唔係la
8% + 5% = 13% off
我買果時新出,正價68900*0.87=59943
宜家正價平左好多 ...
evil666 發表於 2014-9-26 19:56

明白

因為而家稅係 8%, 佢 discount coupon 8% for visitor, visa 又有 5%
當然, 冇可能佢比你用盡佢‥仲要參考網路價