有支A mount鏡.......想插在A7度......

有支A mount Sigma 18-50/2.8鏡.......想插在A7度......係咪要買adapter??
見支鏡陪左我十幾年,又咁抵用,唔捨得.....

買個LAEA4=3=

有支A mount Sigma 18-50/2.8鏡.......想插在A7度......係咪要買adapter??
見支鏡陪左我十幾年,又咁抵用,唔 ...
raystation 發表於 19-11-2014 17:30

疑似係APS-C鏡...

raisin 發表於 2014-11-19 18:14

yep , apsc only

見支鏡陪左我十幾年,又咁抵用,唔 ...
raystation 發表於 2014-11-19 17:30

放左支鏡 , 再入支28-70 拆KIT 或二手 , APS-C鏡用上FF用CROP MODE , LAEA4未知是否兼容副廠鏡 , 放左他再入28-70 應該最好選擇

放左支鏡 , 再入支28-70 拆KIT 或二手 , APS-C鏡用上FF用CROP MODE , LAEA4未知是否兼容副廠鏡 , 放左他 ...
NEO_HK 發表於 19-11-2014 18:34

放, 應該唔係一個option

raisin 發表於 2014-11-19 18:14

對呀...

放, 應該唔係一個option
raisin 發表於 2014-11-19 18:34

APS-C 用上FF 有D SOSAD , 用開有感情我明白 , 不過只提供最佳建議

放左支鏡 , 再入支28-70 拆KIT 或二手 , APS-C鏡用上FF用CROP MODE , LAEA4未知是否兼容副廠鏡 , 放左他 ...
NEO_HK 發表於 2014-11-19 18:34

28-70 除左光圈細D之外千幾蚊真係無得投訴…
我買 1800 拆 kit ,但支野個放大率好低=[

28-70 除左光圈細D之外千幾蚊真係無得投訴…
我買 1800 拆 kit ,但支野個放大率好低=[ ...
anonymoushk 發表於 2014-11-19 19:14

影景就好用 XD , 不過真係好平 , 衰在我部係A5000 唔係都有興趣入手