土佬網玩具開箱

上土佬網拍一拍,又跌咗好多張毛仔紙

首先是一個自動對焦轉接環

合體後

另一玩具,三爪迷你稳定器

借問呢隻 EF-NEX II 有無內壁反光或者漏光問題?

有冇買埋24餅?

借問呢隻 EF-NEX II 有無內壁反光或者漏光問題?
calvin83 發表於 2014-11-27 21:36

內壁反光問題只能說,依個價位我可以接受,因為可以S家機身用C家鏡有調校光圈再加送龜速AF,小小缺失就包容包容吧
有些試相俾ching看看

A mode ,F2.8 ,1/50s ,ISO200 ,AWB

A mode ,F2.8 ,1/100s ,ISO200 ,AWB

A mode ,F2.8 ,1/50s ,ISO200 ,AWB

b]A mode ,F2.8 ,1/50s ,ISO200 ,AWB

b]A mode ,F8 ,1/400s ,ISO200 ,AWB

有冇買埋24餅?
manman1998 發表於 2014-11-28 00:20

想入EF-S1018多些,如果去尖咀客戶服務中心拎部S家機身要試支1018用唔用到個接環,會唔會俾人掃出門囗

想入EF-S1018多些,如果去尖咀客戶服務中心拎部S家機身要試支1018用唔用到個接環,會唔會俾人掃出門囗:p ...
davidtommy 發表於 2014-11-28 20:01

40餅用到,10-18應該都用到,你APS-C機嘛

畫汁ok嗎?另外枝24餅都唔錯,加左接環都唔會好長
如果用閃就唔知會㸃,外閃有D讀數要經鏡頭

個環幾錢

回覆 6# manman1998

想入EF-S1018主要是我無ultra wide,入EF1635對我依個窮鬼來說是無望的,入EF1740對我部老爺50D又不能用盡支鏡,想入支2手EF-S1022,未出支EF-S1018時又成4千頭,現在支1018唔使2千,買個接環又可以一雞兩味(如果用到),加埋都係2千7有找.應該算最低玩方法...............

後話........索尼支E1018仲賣5千幾,真係点買得落手

回覆 7# 子浩仔

土佬600毛紙,但我有30紅包,所以570毛紙

回覆 8# davidtommy

$2k EF-S 10-18 VS $3.9k(上年)圖麗116ㄧ代
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊