枝永諾YN600RT

老翻到差不多一樣,連操作面版都一樣,索價$1k多D
https://www.youtube.com/watch?v=p_45-1GlN9o

老翻到差不多一樣,連操作面版都一樣,索價$1k多D
manman1998 發表於 2014-12-3 21:38

yep ,劈左價
2支+ YN E3  TTL 2.4Ghz 引閃都係3K內

回覆 2# anonymoushk

佢YN-E3都可2.4G控埋Canon 600RT嗎?
咁一枝YN600RT加YN-E3先$1.7k左右,連自己神燈就雙燈

回覆  anonymoushk

佢YN-E3都可2.4G控埋Canon 600RT嗎?
咁一枝YN600RT加YN-E3先$1.7k左右,連自己神燈就 ...
manman1998 發表於 2014-12-3 21:50

舊野同 canon 果個一樣但係多左個對焦燈,只要 canon 一出無耐佢就山寨返出黎…

但係將來出既燈就唔sure can it support or not

回覆 4# anonymoushk

佢都出600RT(重㸃係抄到操作都一樣),坐正Canon 600副燈
,咁舊E3似乎制得過喎,唔洗入MENU

枝閃唔洗插多舊YN622

佢都出600RT(重㸃係抄到操作都一樣),坐正Canon 600副燈
,咁舊E3似乎制得過喎,唔洗 ...
manman1998 發表於 2014-12-3 22:01

帶少set電嘛

不過燈飛得出黎多數玩 manual / 各種佈光,我唔駛玩 TTL 既就 560 TX + 560 III
但係 560 TX / 602 / 603 有個問題,同場有神牛既飛燈會成日甩,干擾好勁

回覆 6# anonymoushk [/b
不過YN-E3唔係行2.4G的話又可以不理,加隻622XT好過

一般一定M多,但TTL先可玩高速同步壓光

回覆  anonymoushk [/b
不過YN-E3唔係行2.4G的話又可以不理,加隻622XT好過

一般一定M多,但TTL先可玩高 ...
manman1998 發表於 2014-12-3 22:25

it use 2.4 same as canon XD

http://www.hkyongnuo.com/c-detail.php?ID=337

用 RX 10 ,鏡間快門, 1/800 都照 sync .__.

高速同步壓光既幾支 60GN 都唔一定夠力… 最後我都係棟塊反光板算

回覆 8# anonymoushk

2.4G又可以諗諗

係嫁,睇片見運動D壓光要幾枝燈,所以永諾咪救到命囉

2.4G又可以諗諗

係嫁,睇片見運動D壓光要幾枝燈,所以永諾咪救到命囉 ...
manman1998 發表於 2014-12-3 22:41

可以睇下taobao高光出品既改裝TTL J燈

之前組 B1 有 TTL 又大火數,幾皮野 sosad