我用緊Nex 7, 但有支N記小黑五, 咁用邊隻adapter好?

最好既請推介下
最抵用既亦請推介下

我會長開2.8最大光圈

(未玩過轉接環 )

呢個好似幾好但貴,有檔位定格,我果個得 on - off 成日鬆郁來郁去,好煩...
等師兄做白老鼠...
http://item.taobao.com/item.htm? ... p;abbucket=3#detail

回覆 2# NPNT
想問下你用邊隻 MD->NEX, 我果個quality唔係好得.

最好既請推介下
最抵用既亦請推介下

我會長開2.8最大光圈

(未玩過轉接環 ) ...
邪惡的化身 發表於 2014-12-7 02:58

Novoflex Nikon to Sony alpha.
Made in Germany, ~HKD$2400-$3000.

Equipped with an integrated aperture control ring and can also be used with lenses that do not come with manual aperture control ring.

回覆  NPNT
想問下你用邊隻 MD->NEX, 我果個quality唔係好得.
calvin83 發表於 2014-12-7 12:52

我果個 MD 都係幾十蚊雜牌貨仔 ,無乜研究... 無限遠過少少就算

呢個好似幾好但貴,有檔位定格,我果個得 on - off 成日鬆郁來郁去,好煩...
等師兄做白老鼠...
...
NPNT 發表於 2014-12-7 11:58

睇其他評語都好似唔錯..

Novoflex Nikon to Sony alpha.
Made in Germany, ~HKD$2400-$3000.

Equipped with an integrated aper ...
PPLd 發表於 2014-12-7 12:53

買多部二手D5200/D5300都得

回覆 6# 邪惡的化身

我講我個平價環鬆,揾師兄試下呢隻新野

回覆  邪惡的化身

我講我個平價環鬆,揾師兄試下呢隻新野
NPNT 發表於 2014-12-7 19:56

愚昩一問, 呢隻野可以自動對焦嗎?

愚昩一問, 呢隻野可以自動對焦嗎?
邪惡的化身 發表於 2014-12-11 14:46

睇張相都無 contact 位連去支鏡度, 都好難做到有 AF 架喇!~